Imtech NV

Published: 07:30 09.12.2009 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 50 miljoen euro duurzame hightech gebouwtechnologie in Duitsland

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van ruim 50 miljoen euro verkregen voor duurzame hightech gebouwtechnologie in drie omvangrijke gebouwen in Duitsland.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In Europa en met name Duitsland is Imtech steeds vaker verantwoordelijk voor de complete technische infrastructuur in gebouwen, waarbij duurzaamheid en een extreem laag energieverbruik centraal staan. Het hoge technische niveau, de multidisciplinaire aanpak, 'best in class' kennis van energietechnologie en aan de wensen van de klant aangepaste totaaloplossingen geven Imtech een onderscheidend profiel op de markt. Dit leidt tot een groeiende marktpositie, zelfs in economisch moeilijke omstandigheden.'

Hoofdkantoor mediaconcern en uitgeverij Spiegel in Hamburg Op de Ericusspitze aan de 'HafenCity' in Hamburg (het nieuwe attractieve waterfront van de oude havenstad) realiseert Imtech een duurzaam, energiezuinige technisch totaalconcept voor zowel het hoofdkantoor (14 verdiepingen) van mediaconcern en uitgeverij Spiegel als het nieuwe kantoorgebouw Ericus-Contor (tien verdiepingen). Beide gebouwen, samen met een oppervlakte van 50.000 m', hebben een gemeenschappelijke ondergrondse bebouwing van twee verdiepingen. De extreem energie-efficiënte oplossingen maken het mogelijk dat - nog voordat met de bouw wordt gestart - het gebouw als eerste gebouw in de nieuwe HafenCity al de precertificatie 'gouden milieunorm' heeft ontvangen.

'Media-fabriek' in München
Tegenover de 'Alten Messe' in München wordt een hightech 'Media-fabriek' gerealiseerd in de vorm van een attractieve Feng Shui campus. Het complex bestaat uit een een groot aantal studio's, paviljoens en designkantoren en is bestemd voor de creatieve industrie, zoals ontwerpbureaus, architecten en vertegenwoordigers van de mode- en filmwereld. Naast diverse designgebouwen bestaande uit twee verdiepingen vrij indeelbare 'lofts' (ruimten verdeeld in zones van minimaal 120 m' tot maximaal 400 m') maken ook een rond 1900 gebouwd industrieel pakhuis, een opslag- en werkplaats uit de zestiger jaren en een moderne ondergrondse parkeergarage deel uit van het complex. De harmonisering van de Feng Shui architectuur tussen oud- en nieuwbouw krijgt speciale aandacht. Imtech is verantwoordelijk voor de complete technologie die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoet.

Hotusa Hotel in Berlijn
Imtech verzorgt tevens de complete duurzame technische infrastructuur in het nieuwe Hotusa Hotel in Berlijn. Het luxe hotel zal 221 kamers en suites tellen en wordt voorzien van een hoogwaardige en opvallende spa (kuuroord) uitgerust met innovatieve technologie. Op de begane grond en in het souterrain is ruimte voor kantoren en winkels.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie