Gemeente Oirschot

Uitbreiding dienstverlening via DigiD

Meeste formulieren kunnen nu online verstuurd worden

Â

De gemeente Oirschot biedt al geruime tijd formulieren voor diverse aanvragen aan op haar website. Door de formulieren te koppelen aan DigiD, uw digitale handtekening bij de overheid, kunt u ze thuis invullen en direct via het internet verzenden naar de gemeente. Tot nu toe moest u formulieren uitprinten en samen met een kopie van uw identiteitsbewijs afgeven op het gemeentehuis of per post toesturen. Bij de meeste formulieren is dit vanaf nu niet meer nodig.

Â

Op termijn gaan we, daar waar mogelijk, gebruik maken van vooringevulde formulieren. Dit wil zeggen dat de basisgegevens zoals uw naam, adres en woonplaats automatisch ingevuld worden, zodra uw zichzelf bekend heeft gemaakt door uw digitale handtekening (DigiD).

Â

Hoewel we goed op weg zijn, blijven een aantal formulieren op de oude wijze beschikbaar. Dit heeft te maken met wijzigingen in de wetgeving. De formulieren die te maken hebben met bouw- en milieuvergunningen worden bijvoorbeeld veranderd in een omgevingsvergunning door de nieuwe wet WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht). Zodra deze wet in werking treedt, worden de oude formulieren vervangen door de nieuwe digitale.

Â

Meer informatie over DigiD vindt u op www.digid.nl.