Gemeente Oirschot

Procedureregeling tegemoetkoming planschade

Op 24 november 2009 heeft de gemeenteraad van Oirschot een nieuwe procedureregeling voor de verzoeken om tegemoetkoming in de planschade vastgesteld.

Â

Herziening van de procedureregeling was noodzakelijk naar aanleiding van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening. Uitgangspunt van deze nieuwe wet is dat er sprake is van een tegemoetkoming in de schade. Alleen die schade die niet tot het normale maatschappelijke risico behoort en die ook niet op een andere manier verzekerd is, komt voor vergoeding in aanmerking.

Â

Wat is er veranderd?

Er zijn een aantal begripsbepalingen opgenomen ter verduidelijking van de regeling.

Daarnaast is het drempelbedrag verhoogd van ⬠300,00 naar ⬠500,00. Dit bedrag moet worden betaald om het verzoek in behandeling te nemen. Degene die een verzoek om tegemoetkoming in de planschade indient, moet in een paar woorden aangeven wat de schade is die hij stelt te hebben geleden. Dat hoeft niet met een onderbouwing van een deskundige.

De aanvrager krijgt dit bedrag teruggestort als zijn verzoek wordt toegewezen.

Daarnaast moet het college van burgemeester en wethouders één of meer planschade-adviseurs aanwijzen. Hoe dat in zijn werk gaat en de gevolgen daarvan staan in de nieuwe regeling beschreven. Een verzoeker die het niet eens is met de aanwijzing, kan de aangewezen adviseur binnen twee weken na bekendmaking wraken.

Â

De nieuwe procedureregeling en het bijbehorende aanvraagformulier kunt u vinden op onze website: www.oirschot.nl .