PERSBERICHT

Gilde Healthcare Partners start met nieuw groeikapitaalfonds gericht op zorgbedrijven

Utrecht, 9 december 2009 - Gilde Healthcare Partners (Gilde), een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de healthcare sector, maakt vandaag de lancering bekend van een nieuw groeikapitaalfonds gericht op innovatieve dienstverleners in de zorg. Het fonds zal investeren in gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, preventie, laboratoria en andere diensten in de zorg. Het fonds speelt in op het tekort aan bankfinanciering in de zorgsector en zal groeikapitaal verschaffen aan snelgroeiende ondernemingen in Nederland en de omringende landen. Naast dit nieuwe fonds, specifiek gericht op zorgbedrijven, beheert Gilde twee healthcare technologie fondsen.

Gilde Healthcare Services is een van de weinige investeringsfondsen die in 2009 van start zijn gegaan. De investeerders in Gilde Healthcare Services zijn institutionele partijen en private investeerders zoals family offices. Gilde is nog in gesprek met additionele investeerders en verwacht dat de omvang van het fonds in de loop van 2010 meer dan EUR 50 miljoen zal bedragen.

"We zien de succesvolle lancering van dit fonds in het huidige economische klimaat als een validatie van onze strategie. Met onze hands-on, gespecialiseerde investeringsaanpak, kunnen we de groei faciliteren van uiteenlopende zorgbedrijven," zegt Jasper van Gorp, Investment Director van het fonds. "de zorgsector is volop in beweging en met het Gilde Healthcare Services fonds bieden we onze investeerders een unieke kans om te participeren in snelgroeiende dienstverleners."

Over Gilde Healthcare Partners

Gilde Healthcare Partners is gevestigd in Utrecht en heeft EUR 300 miljoen onder beheer in drie fondsen. Gilde's healthcare technologiefondsen, Gilde Healthcare I en II, investeren durfkapitaal in nieuwe geneesmiddelen, diagnostica, medische technologie en biotech. Het nieuwe fonds Gilde Healthcare Services I verschaft groeikapitaal aan zorgbedrijven. Door te investeren in bedrijven met een solide business model en ervaren management, en door haar expertise en netwerk in te zetten creëert Gilde waarde voor zowel de ondernemers als voor de investeerders.

Contactgegevens