Ingezonden persbericht


---- P E R S B E R I C H T alterNET Internet BV ----

alterNET koppelt Microsoft SharePoint aan opensource CMS TYPO3 met SPTools

Dordtse TYPO3 specialist verwerft exclusief softwarecontract voor de Benelux

Dordrecht, 9 december 2008. Afgelopen week ondertekende de Nederlandse TYPO3 marktleider alterNET een exclusief softwarecontract met het Duitse CCDS-konzept voor de distributie van haar softwareproduct SPTools in de Benelux. SPTools is een softwareproduct waarmee koppelingen gemaakt kunnen worden tussen Microsoft SharePoint en het opensource Content Management Systeem TYPO3.

"SPTools is een ideale aanvulling voor veel van onze klanten die gebruik maken van het CMS TYPO3 voor het Web en vaak SharePoint gebruiken op het intranet voor collaboration of als document management oplossing", aldus Hans Olthoff, directeur van alterNET. "Overal is er de noodzaak voor naadloze synchronisatie van gegevens en informatie tussen deze twee werelden. Met deze oplossing komt de synchronisatie binnen handbereik."

Met het sluiten van het exclusieve softwarecontract begint de Europees brede uitrol van SPTools.

Over SPTools

SPTools is een software oplossing voor het maken van verschillende koppelingen tussen Microsoft SharePoint en TYPO3. Met SPTools publiceren organisaties de content van SharePoint omgevingen binnen de TYPO3 website. Het beheer van beeldbanken tussen intranet en internet is met SPTools gemakkelijker en minder foutgevoelig. Het is zelfs mogelijk om direct in SharePoint lijsten te kunnen kijken en beelden binnen TYPO3 op te nemen. SPTools zorgt voor de ontsluiting en synchronisatie van beeldmateriaal inclusief metadata.

Het versiebeheer van documenten wordt dankzij de integratie tussen een SharePoint intranet en een TYPO3 website naadloos. Ook evenementen en nieuwssynchronisatie bij bijvoorbeeld persberichten kunnen tussen beide omgevingen uitgewisseld worden.

Over TYPO3
TYPO3 is een opensource content management systeem. Software waarmee eenvoudige tot geavanceerde websites beheerd kunnen worden. Het softwarepakket is het meest gebruikte opensource content management systeem van West-Europa. Het TYPO3 (www.typo3.com) softwarepakket is in Nederland onder meer in gebruik bij het Verbond van Verzekeraars, CNV, TROS, IHC Merwede en Online Breedband. Daarnaast wordt TYPO3 door de nationale overheid en gemeentelijke organisaties ingezet. Wereldwijd is TYPO3 onder meer gebruikt door Unesco, Volkswagen, Philips, Cisco, Unicef, Bayer en The Economist.

Over alterNET
AlterNET (www.alternet.nl) is marktleider in Nederland voor de implementatie van het TYPO3 content management systeem. De fullservice dienstverlener werkte ondermeer voor de VARA, TROS, Erasmus Universiteit, TU Delft, het Ruimtelijk Planbureau, het Verbond van Verzekeraars, en IHC. Naast alterNET zijn er ongeveer 300 bedrijven actief die dit pakket implementeren in Nederland.

Noot voor redacties