Ingezonden persbericht


LaCie 12big Rack Network: solide zakelijk NAS- en iSCSI-apparaat


· 19-inch 2U in rek gemonteerde NAS en iSCSI voor het mkb en branchekantoren
· Draait op Microsoft® Windows Storage Server 2008
· Moederbord, drives en hardware RAID-controller van hoge kwaliteit
· Datadeduplicatie, bestandsreplicatie, dataencryptie en ingebouwde back-up

PARIJS, 9 december 2009 - LaCie introduceert een nieuwe Network-Attached Storage- (NAS) en iSCSI-oplossing voor het mkb en branchekantoren: de LaCie 12big Rack Network. De LaCie 12big Rack Network biedt een grote betrouwbaarheid, omdat het apparaat is gebaseerd op een Intel®-moederbord van serverkwaliteit met 1 GB Ethernet-links en een quad-core Xeon®-processor. Om superieure prestaties en een lange levensduur te garanderen, heeft de LaCie 12big Rack Network een hardware RAID-controller (RAID's 0, 1, 10, 5, 50 en 6), redundante stroomvoorziening en verschillende hot-swappable ventilatoren. Bovendien gebruikt de LaCie 12big Rack Network kwalitatief uitstekende harde schijven. Hiermee levert het apparaat superieure en duurzame prestaties en voldoet het aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Door de LaCie 12big Rack Network uit te rusten met een hardware RAID-controller, zijn gegevens veel efficiënter te beheren. Dit maakt de oplossing uiterst betrouwbaar en schaalbaar. De quad-core Xeon-processor is ontwikkeld om meer dan vijfhonderd gebruikersverzoeken tegelijkertijd te verwerken. De hardware RAID-controller XOR-engine berekent de vele RAID-pariteiten en beschermt zo alle kritische gegevens. Met de XOR-engine is de schijfcapaciteit te upgraden door er een extra LaCie 12big Rack Serial aan te verbinden via zijn uitbreidingspoort, zonder dat dit enig nadelig effect heeft op de prestaties. Daarnaast versterkt de XOR-engine de stabiliteit van het gehele systeem door de reconstructietijd van de door RAID beschermde data te minimaliseren in het onwaarschijnlijke geval van een storing.

"Prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn bij de keuze van een NAS-oplossing duidelijk erg belangrijk voor elk bedrijf", zegt Erwan Girard, Solution Business Unit Manager bij LaCie. "En dat is exact wat de LaCie 12big Rack Network biedt. De capaciteit loopt uiteen van 6 TB tot 48 TB en is uit te breiden zonder verlies van snelheid of betrouwbaarheid. De data is op te slaan als bestanden of in blokken. Essentiële functies, zoals een interne back-up-engine, datadeduplicatie, bestandsreplicatie op afstand en global name spaces, tonen aan dat LaCie er zeker van wil zijn dat IT-professionals de juiste middelen hebben om hun gegevens doeltreffend te kunnen beheren."

LaCie levert de 12big Rack Network met Windows Storage Server 2008 Standard Edition van Microsoft. LaCie onderstreept duidelijk zijn betrokkenheid bij het maken van high-end serveroplossingen door Windows Storage Server te laten draaien op twee met RAID 1 beschermde interne 2,5-inch-schijven.

"Windows Storage Server 2008 is zeer vooruitstrevend als het gaat om beheerefficiëntie en gegevensbescherming", zegt Eric Jewett, directeur van Windows Server Marketing. "Met Single Instance Storage, SIS, besparen gebruikers schijfruimte, en Active Directory Integration zorgt ervoor dat de LaCie 12big Rack Network naadloos integreert met het IT-ecosysteem. DFS-replicatie zorgt voor duplicatiediensten die te gebruiken zijn in beschikbare infrastructuren. De Bitlocker drive-encryptie garandeert dat er geen toegang verkregen wordt tot vertrouwelijke informatie wanneer schijven verplaatst worden naar niet-toegestane locaties. Met de servergebaseerde oplossingen van Microsoft beschermt de LaCie 12big Rack Network actief gegevens via lokale kopieën of kopieën op afstand. Dit kan dankzij de ingebouwde back-up-engine waarop Windows Server Backup draait."

De LaCie 12big Rack Network, die opgebouwd is uit de allerbeste onderdelen, slaat kritische data op en biedt makkelijk onderhoud en schaalbaarheid zonder concessies te doen aan prestaties. LaCie weet dat IT-professionals behoefte hebben aan eenvoudige oplossingen waar ze geen extra softwarelicenties, kabels of rackmontagekits voor nodig hebben. Daarom levert LaCie alle onderdelen en extra's mee met de LaCie 12big Rack Network.

Beschikbaarheid
De LaCie 12big Rack Network is in diverse capaciteiten verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners. De adviesprijzen beginnen bij 5299 euro (exclusief btw).

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq "MSFT") werd opgericht in 1975 en is nu wereldwijd marktleider op het gebied van softwarediensten en -oplossingen die mensen en hun bedrijven helpen tot de beste resultaten te komen.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10013