Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DELTA stroomlijnt financiële administratie met Infor PM 10

Barneveld, 9 december 2009 - Infor kondigt vandaag aan dat DELTA, een Zeeuws multi-utility bedrijf dat energie, infra- en milieudiensten en digitale services levert, Infor PM 10 inzet. Infor PM Financial Consolidation, een van de vijf componenten van Infor PM 10, helpt DELTA de financiële processen te stroomlijnen voor het sluiten van de boeken terwijl het tegelijkertijd transparantie en meer gemak biedt.

DELTA migreerde van Infor PM FDC naar PM 10. De keuze viel op Infor PM 10 vanwege de efficiëntie en de eenvoud. Er waren geen veranderingen in de bedrijfsprocessen nodig en er kon worden voldaan aan het implementatieschema van DELTA. Bovendien is PM 10 een opvolger van FDC en bekend bij de gebruikers wat de overstap makkelijk maakte.

Infor PM 10 verzacht de complexiteit van financieel management en rapportages en maakt een einde aan onnauwkeurigheden. Dankzij Infor PM Financial Consolidation kan DELTA financiële gegevens consolideren, samenvatten en bijeenvoegen. Het bedrijf gebruikt nu een gestandaardiseerd formaat voor alle rapportages, wat de noodzakelijke consistentie in de hand werkt en waardoor ze vol vertrouwen kunnen voldoen aan alle voorschriften.

Rinco de Gier, groepscontroller bij DELTA, legt uit: "Het grote voordeel van Infor PM is het gebruiksgemak. Het is een zeer flexibel systeem en we zijn zeer te spreken over de gebruikersvriendelijkheid. Bovendien is alles web-based wat het erg makkelijk maakt. Het is alles behalve complex. We hebben andere voorbeelden gezien met betrekking tot de complexiteit en implementaties die meer dan een jaar in beslag namen." De Gier benadrukt ook de goede relatie met de consultants van Infor.

PM10 maakt het mogelijk eenvoudig wijzigingen aan te brengen in rapportagestructuren en -processen zonder diepgaande IT-beheervaardigheden. Gebruikers kunnen zodoende snel reageren op veranderingen zonder beroep te doen op het IT-team. "Dit verhoogt de flexibiliteit enorm. Binnen de rapportage afdeling willen we aanpassingen, zoals het toevoegen van een nieuwe gebruiker, snel kunnen doorvoeren en met Infor PM 10 is dat mogelijk", zegt De Gier. Om de flexibiliteit te verbeteren heeft het Zeeuwse bedrijf de admin- en datarechten niet alleen aan een selecte groep gebruikers verleend maar aan alle medewerkers van het bedrijf.

De tien divisies binnen DELTA sturen hun winst- en verliezenrekening en balans op regelmatige basis, volgens de planning control cyclus, naar de afdeling groups control, verantwoordelijk voor de corporate rapportages. Zij consolideren de gegevens en sturen ze naar de directie.

Kijk voor meer informatie over Infor Performance Management-oplossingen op: http://www.infor.com/solutions/pm/

Over DELTA
DELTA levert energie, infra- en milieudiensten en digitale services, zoals internet, telefonie en radio- en tv-signalen. In de thuisbasis Zeeland neemt een groot deel van de huishoudens producten en diensten af van het multi-utility bedrijf.

Op de zakelijke markt is DELTA actief in binnen- en buitenland op het gebied van afvalverwerking, energie en digitale dienstverlening. De onderneming biedt werk aan ruim 3.000 professionals.

Over Infor
Infor ontwikkelt en koopt functioneel rijke software aan en ondersteunt zijn software met duizenden specialisten en vakmensen. Infor maakt de software beter door middel van voortdurende innovatie, snellere implementatiemogelijkheden wereldwijde toepassingen en flexibele aanschafmogelijkheden. In de afgelopen jaren is Infor wereldwijd gegroeid tot een van de grootste aanbieders van businesssoftware. Kijk voor meer informatie op: www.nl.infor.com.


Ingezonden persbericht