Ingezonden persbericht


Persbericht

Wiertz Personeelsdiensten roept op tot loonmatiging in 2010 -ergste crisis voorbij maar we moeten ons niet uit de markt prijzen-

Kerkrade, 8 december 2009. Wiertz Personeelsdiensten vindt dat werknemers en werkgevers in Nederland er voor moeten waken dat de lonen per 1 januari 2010 te veel zullen stijgen. "Het gaat zeker een stuk beter met de economie maar voorzichtigheid is geboden" meent directeur bedrijfsmanagement Maurice Hahnraths. "Daar komt bij dat de loonkosten in Nederland sowieso al hoog zijn en we moeten waken voor onze concurrentiepositie. Het zou dan ook niet verstandig zijn wanneer de lonen substantieel zouden stijgen in het nieuwe jaar".

Overigens is Wiertz Personeelsdiensten aangesloten bij de ABU welke afgelopen week bekend maakte dat de ABU CAO lonen in 2010 in ieder geval niet zullen stijgen. "We moeten daarnaast rekening houden met stevige premiestijgingen omdat bijvoorbeeld meer mensen gebruik hebben gemaakt van een WW uitkering" aldus Hahnraths. "Dus de werkgeverslasten nemen toe waardoor de loonkosten sowieso al met een paar procent zullen stijgen ongeacht uurloonaanpassingen. De ergste crisis is voorbij maar we moeten ons niet uit de markt prijzen".

Over Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Als familiebedrijf doet de organisatie dit op onderscheidende wijze. Men staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Wiertz Personeeldiensten wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie is met 15 kantoren actief in Nederland en Duitsland. Wiertz Personeelsdiensten is onderdeel van Wiertz Groep. Kijk ook op www.wiertz.com.