Persbericht

Startpagina komt met gadget voor sociale netwerksites

Amsterdam, 9 december 2009 - Vanaf vandaag is de Startpagina-gadget beschikbaar voor populaire websites zoals Hyves, Facebook en iGoogle. De gadget ontsluit de informatie van de bijna 6.000 dochterpagina's, zoals de prikbordberichten op de diverse fora, evenementen, video's en het laatste nieuws over een onderwerp.

Startpagina wil met de gadget de rijke en diverse content uit haar netwerk ook in andere netwerken ontsluiten. 'We willen laten zien dat bezoekers anno 2009 op Startpagina niet alleen informatie kunnen halen maar ook brengen, bijvoorbeeld op de meer dan 2.300 fora of door een item toe te voegen aan de evenementenkalender', aldus Jeppe van Pruissen, product manager bij Startpagina. 'Beheerders van de dochterpagina's spelen hierbij een centrale rol. Ze fungeren steeds meer als community manager over een onderwerp, dan als beheerder van een linkverzameling.'

De gadget is beschikbaar op verschillende dochterpagina's en is te vinden onder het blokje 'bij deze pagina'. Via het menu kan de gadget op de gekozen sociale netwerken worden geplaatst. Voorbeelden van gadgets zijn concert.startpagina.nl/gadget en festival.startpagina.nl/gadget.

De gadget is in opdracht van Startpagina ontwikkeld door Beemway.