Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 9 december 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 9 december t/m zondag 20 december 2009

Woensdag 9 december
08.30 uur
Wethouder Kruyt opent een spel- en debatteerevenement met scholieren in het kader van het EU100-project. Leerlingen proberen de Europese Unie in honderd woorden te beschrijven. Locatie: Farel College, Paladijnenweg 101 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Boeve opent de Nicis conferentie: 'De creatieve stad; de hype voorbij!' Locatie: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanlaan te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouders Hekman en Luchtenveld nemen deel aan een excursie naar Almere in het kader van collectief opdrachtgeverschap. Locatie: vertrek vanuit Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Van Daalen woont de opening bij van het ecoduct Beukbergen. Locatie: Huize Beukbergen, Amersfoortseweg 59, Huis ter Heide.

16.00 uur
Wethouder Van 't Erve zal aanwezig zijn bij de ondertekening van het convenant PABO Domstad. Locatie: Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

16.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het slot van de Werkconferentie 'Jongeren aan de slag'. Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation te Utrecht.

Donderdag 10 december
14.30 uur
Wethouder Luchtenveld woont de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) bijeenkomst Antillen platform bij en neemt afscheid van de heer Bandell, voorzitter Antillen platform en VNG asiel & integratieplatform. Locatie: VNG kantoor Nassaulaan 12 te Den Haag.

15.00 uur
Wethouder Van Daalen reikt de ZAP-speldjes uit aan vrijwilligers die zich ingezet hebben om zwerfaval op te ruimen. Locatie: Raadzaal, stadhuis te Amersfoort

16.00 uur
Wethouder Kruyt ondertekent namens Amersfoort het Cultuurarrangement Provincie Utrecht. Locatie: Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 te Utecht.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens het symposium De Werkende Mantelzorger. Locatie: Arnhemseweg 6 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het 10e Jaarboek van de Oudheidkundige Vereniging Flehite tijdens het Historisch Café. Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Hekman woont de grande finale van de Deloitte F.G. Kordes-Trofee 2009 bij. Amersfoort is voor de trofee genomineerd in de categorie: Lokaal bestuur. Locatie: Sociëteit De Witte, Plein 24 te Den Haag.

20.00 uur
Wethouder Luchtenveld bezoekt de opening van de 25ste kerststallententoonstelling van de Sint Ansfridusparochie in aanwezigheid van Monseigneur Eijk, aartsbisschop van Utrecht. Locatie: St. Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28 te Amersfoort.

Vrijdag 11 december
8.30 uur
Verschillende collegeleden brengen een werkbezoek aan de gemeente Eindhoven. Locatie: vertrek vanuit Amersfoort naar Eindhoven.

15.30 uur
Wethouder Kruyt spreekt tijdens het afscheid van het kunstwerk 'de Stier' van Thijs Trompert. Locatie: de rotonde aan de Flierbeeksingel en De Kamp te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Kruyt feliciteert de Amersfoortse sportkampioenen tijdens de officiële huldiging. Locatie: Houtrust, Heideweg 23 te Hooglanderveen.

Zondag 13 december
13.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt 'Gluren bij de Buren'. In de middag zijn er diverse voorstellingen. Wethouder Kruyt bedankt de organisatie tijdens het naborrelen vanaf 18.00 uur in het gebouw van Scholen in de kunst aan de Coninckstraat 58 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens de Winterborrel van De Maatschappij (voorheen NMNH). Locatie: Lomans, Astronaut 32 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper steekt een kaars aan tijdens Chanoeka, het Joodse Feest van de Lichtjes. Voor het eerst zal in Amersfoort een grote Chanoekia (achtarmige kandelaar) wordt opgesteld. Locatie: de sjoeltuin aan de Kortegracht te Amersfoort.

Maandag 14 december
16.00 uur
Wethouder Hekman woont de bijeenkomst coöperatie Parkeerservice bij. Locatie: Bomencentrum Nederland, Zandheuvelweg 7 te Baarn.

Dinsdag 15 december
16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Kruyt ontvangt de raadsleden en de ASF (Amersfoortse Sportfederatie) voor een werkbezoek aan de sporthal in het ICO-cluster. Projectleider Hans Struijk zal een korte toelichting geven en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Locatie: Ingang ICO-sporthal, Lovink 1 te Amersfoort.

Woensdag 16 december
16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de buitengewone raadsvergadering ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Joke van Doorne van de gemeente Capelle aan den IJssel. Locatie: gemeentehuis Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel.

16.30 uur
Wethouder Boeve woont de bijeenkomst ter viering van Het 1e jaar Amersfoort IntoBusiness bij. Locatie: Veenendaal Catering, Euroweg 41 te Amersfoort.

Donderdag 17 december
14.30 uur
Wethouder Van Daalen woont de bijeenkomst 10 jaar Seniorenwegwijzers in Amersfoort bij. Dagelijks zijn er 30 seniorenwegwijzers actief in de stad, zij houden spreekuren, bezoeken ouderen en geven informatie. Locatie: Dierenpark Amersfoort, restaurant De Olifant, Barchman Wuytierslaan 223 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Boeve en Luchtenveld bezoeken de afscheidsbijeenkomst van gedeputeerde Ekkers. Locatie: Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

16.00 uur
Wethouder Kruyt woont het symposium 'Integratie 2040 & de Metropool' ter gelegenheid van het afscheid van Jan Franssen en Tamara Trotman bij. Locatie: Geldmuseum, Leidseweg 90 te Utrecht.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens de traditionele kerstviering van de Seniorenvereniging Ons Genoegen. Locatie: St. Jozef zorgcentrum, Van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens het stadsdebat aansluitend aan het Architectuurcafé met als thema: 'Zicht op structuur, kansen op verbetering van de ruimtelijke structuur van Amersfoort?' Stadsarchitect Noud de Vreeze presenteert zijn visie op Stedenbouw in Amersfoort. Aan het stadsdebat nemen de stadsarchitecten Max van Aerschot (Haarlem) en Niek Verdonk (Groningen) deel. Locatie: Rohm & Haas, Kleine Koppel 31 te Amersfoort.

Vrijdag 18 december
09.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring door MEE en GGZ. Het informatie- en adviespunt 'Reijer ter Burgh' voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) gaat samenwerken met MEE (MEE Utrecht, Gooi en Vecht biedt informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan iedereen met een beperking of chronische ziekte). Locatie: kamer wethouder van Daalen.

18.00 uur
Wethouder Kruyt spreekt de medewerkers van de SRO toe tijdens de kerstborrel van de SRO. Locatie: Dorpshuis De Dissel, Van Tuijllstraat 36 te Hooglanderveen.

Zaterdag 19 december
18.15 uur
Wethouder Kruyt reikt de prijzen uit tijdens de landelijke Jeugd Club Competitie die wordt georganiseerd door het Schaak Genootschap Amersfoort. Locatie: Wijkcentrum De Drietand, Neptunusplein 83 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt woont een concert bij van G.O.V. Magdiël onder leiding van dirigent Arno van Wijk. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 31 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort