Gemeente Delft

Subsidie extra energiebesparing nieuwe woningen Bomenwijk

De gemeente Delft stelt ¤ 67.500 euro beschikbaar aan projectonttwikkelaar Ceres Projecten voor het realiseren van een extra energiebesparing in nieuwbouwwoningen in de Bomenwijk, deelplan 1 De Elzenbloesem.

De 16 eengezinswoningen, 36 sociale huurwoningen en 35 aanleunwoningen worden voorzien van diverse energiebesparende maatregelen en een energiesysteem dat bestaat uit gesloten bodemwarmtewisselaars, individuele warmtepompen en warmteterugwinning. Door deze combinatie van maatregelen neemt het energieverbruik van de woningen af en worden deze een stuk duurzamer en energiezuiniger dan in de eisen van het huidige bouwbesluit is vastgelegd.

Wethouder Merkx (Duurzaamheid): 'We willen de CO2-uitstoot in Delft in 2030 halveren en uiteindelijk een CO2-neutrale stad worden. Meer energiezuinige en duurzame woningen dragen daar zeker aan bij. Met deze subsidie willen we als gemeente de bouw daarvan extra stimuleren. En het levert de nieuwe bewoners van deze woningen ook voordeel op want zij zullen minder geld kwijt zijn aan energiekosten. En dat is natuurlijk prettig in deze financieel moeilijke tijden.'

De subsidie voor het realiseren van extra energiebesparing bij nieuwbouwwoningen in de Bomenwijk komt voort uit het Klimaatplan 2008-2012.

Noot voor de redactie (