Gemeente Delft

SER Delft geïnstalleerd

Op dinsdag 8 december heeft de SER Delft voor het eerst vergaderd. In de SER Delft zitten vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers van MKB Delft, KvK Den Haag, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Delft, VNO/NCW Delft en CNV en FNV en ook de gemeente Delft. Doel is om de lokale economie en werkgelegenheid een extra impuls te geven door effectief overleg tussen alle partijen.

In de eerste SER vergadering zijn de SER deelnemers formeel geïnstalleerd. Daarnaast heeft de vergadering positief geadviseerd over een bijdrage uit het werkbudget van de Economische Agenda van ¤ 35.000 voor een arbeidsmarktt onderzoek t.b.v. de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt in de toekomst. Tevens is op hoofdlijnen de ontwikkeling rondom Science Port Holland, de Economische Agenda van Delft en de uitvoeringsnota EZ 2010 besproken.

Wethouder Vuijk over de SER Delft: 'Persoonlijk ben ik blij dat er een Delftse SER is. De communicatielijnen worden korter waardoor betere afstemming over economie en werkgelegenheid gegarandeerd is.'

Noot voor de redactie (