Persbericht Wienerberger naar aanleiding van Batibouw 2010

09/12/2009 11:01

WIENERBERGER

Resoluut hedendaags: Wienerberger lanceert vernieuwende collecties in vormbak en wasserstrich

Bij de vormbak wasserstrichstenen worden er nu twee nieuwe collecties gelanceerd, die opvallen door de unieke kleurenmengeling.

Binnen het vormbakgamma is er de reeks Puur, een krachtige collectie in de pure, natuurlijke kleuren wit, zwart en rood. De zuivere uitstraling van deze vormbaksteen wordt nog extra benadrukt door de kleurintensiteit, die erg diep is doordat de bezanding van de steen dezelfde kleur heeft als de body. Het is een ideale steen om eigentijdse projecten kracht bij te zetten. De vormbakstenen uit de Puur-reeks zijn beschikbaar in het Waalformaat.

In het vormbak wasserstrichgamma is er een gloednieuwe bloemenreeks, waarvoor er inspiratie gehaald werd uit de natuur. De stenen hebben een wisselende glans met veel nuances en creëren een boeiend kleurenspel. Zo is er de Goudsbloem, een oranjegele steen met bonte nuances. Een heel ander, maar net zo bijzonder type is de Kogelbloem, die haar naam te danken heeft aan de blauw-zwarte hoofdkleur. Een laatste steen uit de nieuwe bloemenreeks is de Passiebloem. Een gekleurde steen met een rode toon en kleurrijke nuances van oranje tot bruinpaars. Wienerberger gaat met deze nieuwe collecties dus resoluut voor hedendaags, met strakke vormen en verrassende kleuren.

WIENERBERGER BUILDING SOLUTIONS, de nieuwe naam voor de 'à la carte' bouwoplossingen van Wienerberger

Wienerberger Building Solutions wordt voortaan de overkoepelende naam voor alle 'à la carte' bouwoplossingen van Wienerberger. Alle systemen van Wienerberger Building Solutions

hebben gemeen dat ze een hoger rendement voor de gebruiker beogen onder behoud van de welgekende Wienerberger kwaliteit.

Zo bieden we naast Porotherm Wall Systems - onze oplossing

voor keramische binnenmuurelementen uit traditioneel

metselwerk - sinds kort ook de bouwoplossing voor de gevel

op maat van uw projecten: 'Terca Wall Systems'.

Terca Wall Systems,

een perfecte aanvulling op Porotherm Wall Systems

Met Terca Wall Systems leveren wij voortaan kant-en-klare, op maat gemaakte keramische gevelelementen met Terca en Desimpel gevelstenen. Naast een betere planning en kostenbeheersing, een perfecte afwerkingskwaliteit en een hogere ergonomie op de werkvloer, garanderen zij een hoge verwerkingssnelheid en een korte bouwtijd.

Wienerberger bouwt passief volgens de traditionele bouwmethode.

Aan de basis van het passiefhuis concept liggen een doorgedreven isolatie, een luchtdichte afsluiting, een optimale oriëntatie, aangepaste glaspartijen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Traditionele bouwmethode

Om het passiefhuis concept toegankelijk te maken voor iedereen, besloot Wienerberger een Massief Passief huis te bouwen. Met andere woorden een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen volgens onze eigen bouwtraditie.

Massief passief bouwen verenigt het beste van twee werelden in zich: alle energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen.

Keramische bouwmaterialen

Bij een massief passiefwoning wordt er vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelstenen van Terca/Desimpel. Het binnenspouwblad dient luchtdicht gemaakt te worden, zoals vereist in het Passiefhuis concept. Hiertoe worden de Porotherm binnenmuurstenen gebruikt en wordt de binnenzijde van de muur bepleisterd. De keramische binnenmuurstenen hebben trouwens een grote thermische inertie en hebben een bufferende werking op het binnenklimaat (grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid worden vermeden).

KoraSun® fotovoltaïsche panelen: nu ook beschikbaar op Stormpan 44

Koramic ontwikkelde, in samenwerking met enkele Belgische partners, onder de merknaam KoraSun® fotovoltaïsche panelen die perfect integreerbaar zijn in Koramic kleidakpannen. De ontwikkeling van KoraSun® kadert volkomen in de trend naar duurzaam wonen en de stijgende vraag naar energiezuinige woningen en milieuvriendelijke energieoplossingen.

Nu ook compatibel op Stormpan 44

KoraSun® zonnepanelen, die 100% van Belgische makelij zijn, zijn perfect integreerbaar in vier types kleidakpannen van Koramic: waaronder de Migeon Actua en Pottelberg Stormpan 44.

Dat de fotovoltaïsche panelen perfect integreerbaar zijn in Stormpannen van Koramic, is goed nieuws voor de vele bezitters van zo'n woning. De Pottelberg Stormpan 44 is een kleidakpan met zachte golving, enkele zijsluiting en dubbele kopsluiting. De Pottelberg Stormpan is het meest voorkomende panmodel van het land. Meer dan één miljard Pottelberg Stormpannen sieren de daken van België.

Gevelbekleding met kleidakpannen: een unieke combinatie van voordelen voor zowel nieuwbouw als renovatie

Goede architectuur is per definitie creatief, vooruitstrevend en voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Het gebruik van kleidakpannen als gevelbekleding past volledig binnen deze filosofie. Kleidakpannen worden reeds langer gebruikt voor de bescherming van dakkapellen, top- en wachtgevels van rij- en koppelwoningen. Ze bieden ook belangrijke technische en architecturale voordelen als gevelbekleding.

Uitstekend systeem om thermisch te isoleren

Keramische dakpannen vormen een buitenschil, die door een verluchte spouw is gescheiden van de binnenruimte. Tussen de dragende structuur en de keramische gevel kunnen grote isolatiediktes worden geplaatst, zonder dat de fundering noodzakelijkerwijze breder - en dus duurder - wordt. Zo kan gemakkelijk worden voldaan aan de strengste maximale U-waarden voor verticale wanden.

Ideaal bij renovatie

Een gevelbekleding met kleidakpannen is bijzonder geschikt bij renovatie. Gevelbekleding verbergt niet alleen een niet-vlakke of onregelmatige ondergrond, het is ook de ideale oplossing voor de renovatie van slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad en niet geïsoleerde muren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel