Ingezonden persbericht


Beveiligingsmodule SafeNet gecertificeerd voor nieuwe standaard

Luna SA ontvangt Common Criteria-certificering

IJsselstein, 9 december 2009 - SafeNet, Inc., een van de marktleiders in informatiebeveiliging en nu onder gezamenlijk management met Aladdin Knowledge Systems, heeft een Common Criteria EAL4+-certificering ontvangen voor zijn Luna PCI voor Luna SA 4.1 Hardware Security Module (HSM). Het Common Criteria Evaluation-laboratorium stelde na uitgebreide tests vast dat deze module voor hardwarebeveiliging beschermt tegen bekende en opkomende bedreigingen.

Common Criteria evalueert een product op een van de zeven specifieke Evaluation Assurance Levels (EAL's). De HSM van SafeNet werd geëvalueerd op zeventig functies, 63 meer dan die van concurrerende producten. Zo testte Common Criteria de fysieke bescherming, authenticatietokens, HSM-firmware, logische bescherming, Host-API, Tamper Response en rapportagemogelijkheden voor zwakke plekken. SafeNet's PCI voor Luna SA 4.1 kreeg de EAL4+-certificering, het hoogste niveau dat internationale afspraken toestaan.

"SafeNet ontwikkelde de Luna SA 4.1 volgens de strengste beveiligingsstandaarden en onderwierp deze aan een evaluatie die tien keer strenger was dan die van oplossingen van andere HSM-leveranciers. Zo analyseerde Common Criteria meer functies van deze oplossing dan van vergelijkbare producten", zegt Tsion Gonen, vicepresident van SafeNet. "Luna SA 4.1 krijgt een hogere certificering. Onze klanten kunnen erop rekenen dat ze de beste HSM in de markt inzetten."

De Common Criteria-certificering is verplicht voor overheids-, financiële en verzekeringsinstellingen. De internationale standaard is ingesteld om nationale IT-beveiligingscertificeringen uit verschillende landen te bundelen. Tot deze landen behoren Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

SafeNet Luna SA 4.1 HSM is een flexibele module voor hardwarebeveiliging die krachtige cryptografische verwerking en hardware-key-beheer omvat, en zo de beveiliging en prestaties van applicaties garandeert. Het platform lost problemen op het gebied van cryptografische prestaties, storage en schaalbaarheid op. De Luna SA 4.1 HSM is onderdeel van de Data Protection Solution Suite van SafeNet. Deze beschermt identiteiten, transacties, data en communicatie en biedt versleuteling van database- en applicatiedata, disk- en bestandsversleuteling, centraal key-beheer, netwerk- en WAN-versleuteling en two-factor authenticatie.

####

Over SafeNet en Aladdin Knowledge Systems

In 2007 werd SafeNet overgenomen door Vector Capital, een technologiebedrijf met een eigen vermogen van twee miljard dollar. In maart 2009 nam Vector Capital Aladdin Knowledge Systems over en plaatste dit bedrijf onder het management van SafeNet. Samen vormen deze twee wereldwijd toonaangevende bedrijven het op twee na grootste informatiebeveiligingsbedrijf in de wereld. Beide bieden geïntegreerde oplossingen voor de steeds grotere beveiligingsuitdagingen van klanten. De versleutelingsoplossingen van SafeNet beschermen de communicatie, het intellectueel eigendom en de digitale identiteit van bedrijven en overheidsinstanties. De Aladdin-oplossingen voor softwarebeveiliging, -licenties en

-authenticatie beschermen de informatie, eigendommen en medewerkers van bedrijven tegen piraterij en fraude. SafeNet en Aladdin hebben samen een beveiligingsexpertise van ruim vijftig jaar in meer dan honderd landen over de gehele wereld. Aladdin zal in de toekomst volledig geïntegreerd worden in de SafeNet-organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.safenet-inc.com en www.aladdin.com.



Ingezonden persbericht