Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 9 december 2009

Fietsers veilig van De Schammer naar binnenstad

Fietsers van en naar recreatiegebied De Schammer bij Leusden kunnen volgend jaar snel en veilig naar de binnenstad rijden. In januari starten de werkzaamheden voor verbetering van de fietsroute tussen fietstunnel De Schammer (onder de A28) en de binnenstad. Burgemeester en wethouders van Amersfoort zijn akkoord gegaan met het definitief ontwerp van de fietsroute. De werkzaamheden duren tot eind van het jaar.

De fietstunnel De Schammer is klaar. De verwachting is dat binnenkort dagelijks ongeveer 4.000 fietsers gebruik zullen maken van deze tunnel. Al deze fietsers moeten veilig en snel hun weg kunnen vervolgen van en naar de binnenstad. Daarom wordt de fietsroute op dit traject vernieuwd. Het ontwerp van de route is tot stand gekomen in overleg met bewoners en De Fietsersbond.

Aan de Leusdense kant wordt de fietstunnel aangesloten op het fietspad langs het Valleikanaal in Leusden. Later ontsluit de tunnel ook het natuur- en recreatiegebied De Schammer via een nieuw aan te leggen fietspad.

"De komst van de fietsroute betekent een grote verbetering voor de fietsers van en naar het zuidoosten van Amersfoort - richting Leusden", zegt wethouder Ruud Luchtenveld (Verkeer). "De route wordt een extra stimulans om het mooie recreatiegebied De Schammer in Leusden per fiets te bezoeken."

In de eerste fase van de werkzaamheden worden onder andere rode fietsstroken op de Verdistraat aangebracht. In de daaropvolgende fases worden kruispunten op de route aangepast, parkeervakken en bushaltes aangelegd of aangepast en snelheidsremmende plateaus neergelegd.

Noot voor de redactie,