Qurius NV

Leen Zevenbergen nieuwe CEO Qurius NV

9 december 2009 - Per 1 januari 2010 treedt Leen Zevenbergen in dienst als CEO van Qurius NV. Bij de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal hij worden voorgedragen als statutair directeur. Fred Hermans treedt per 1 januari 2010 terug uit de Raad van Bestuur en zal in goed overleg de onderneming verlaten.

Leen Zevenbergen heeft leiding gegeven aan diverse ondernemingen hoofdzakelijk operend in de IT sector waaronder Roccade, Origin en Escador. Hij treedt aan bij Qurius om een nieuwe koers in te zetten en om nieuw elan te geven aan het managen van de operaties.

Deze aanstelling valt samen met het vertrek van Fred Hermans als CEO, als gevolg van een onverenigbaar verschil van mening over de toekomst en aansturing van het bedrijf.

"We zijn verheugd met de komst van Leen Zevenbergen," zegt Lucas Brentjens, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Met zijn ervaring zal hij Qurius door een volgende fase in haar ontwikkeling kunnen leiden. Wij danken Fred Hermans voor zijn inzet in de afgelopen jaren, waarin hij Qurius onder soms moeilijke omstandigheden heeft geleid. Onder zijn bestuur heeft Qurius zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van architectuur, realisatie en systeem management van op Microsoft technologie gebaseerde IT oplossingen."

Naast Leen Zevenbergen als CEO wordt de Raad van Bestuur gecompleteerd door Michiel Wolfswinkel als CFO en door Frank van der Woude, COO, die primair verantwoordelijk blijft voor Qurius Nederland, de grootste operatie.

Einde bericht