PTC maakt bekend dat de omzet hoger uitvalt dan verwacht en dat er goede verwachtingen zijn voor het boekjaar 2010.

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20091209 --

PTC (Nasdaq: PMTC) - The Product Development Company® - maakt de cijfers bekend van het vierde trimester en van het aanslagjaar 2008/09, afgesloten op 30 september 2009.

Het jaar 2010 kan worden ingegaan met een stevige financiële basis en met een nieuw assortiment van producten, dankzij aanzienlijke investeringen in R&D. Het aanslagjaar 2009 eindigde met een omzet van 938,2 miljoen dollar.

Ondanks een ongunstige economische conjunctuur, neemt PTC heel bemoedigende tekenen waar van herstel van de markt, vooral met betrekking tot de verkoop van het assortiment Windchill®,een totaaloplossing die ondernemingen de mogelijkheid geeft inhoud, processen en teams op lokaal en mondiaal niveau te beheren.

« Onze vooruitzichten van ontplooiing van nieuwe mogelijkheden blijven solide en de opschorting van ondertekening van contracten lijkt korter te worden », onderstreept Richard Harrison, voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur. « Wij hebben grote opdrachten ontvangen die afkomstig zijn van een aantal vooraanstaande ondernemingen, zoals AVIC, Carrier, Deere & Company, General Atomics, Ingersoll Rand, ITT Corporation en Stryker ».

Voor 2010 stelt PTC volgende projecten en strategische investeringen voorop:

  • Investering in R&D om de leiderspositie in technologie zeker te stellen, door het assortiment van producten verder te ontwikkelen - Windchill®, Pro/ENGINEER®, CoCreate®, Arbortext®, Mathcad® en ProductPoint®;
  • Verbetering van het distributiemodel dankzij investeringen in het netwerk van « indirecte » wederverkopers, maar ook in de ontwikkeling van een netwerk van wederverkopers die zich richten op de meest winstgevende klanten;
  • Ontwikkeling van de Dienstverleningsactiviteiten door de uitbreiding en ontsluiting van het huidige ecosysteem, en ook dankzij toevoeging van strategische partners in de « Dienstverlening »;

Over PTC

PTC (Nasdaq: PMTC), opgericht in 1985 in Boston, verkoopt en ondersteunt softwarematige oplossingen voor het beheer van PLM. Deze oplossingen, beantwoorden aan de eisen die de mondialisering stelt. Dankzij de CAD oplossingen, het beheer van inhoud en processen, stelt PTC de ondernemingen, werkzaam in verschillende sectoren waaronder de maakindustrie, textielindustrie, lucht- en ruimtevaartindustrie, defensie, en de auto-industrie in staat vernieuwende producten te ontwikkelen. De softwareproducten van PTC worden direct op de markt gebracht, maar ook via een reseller kanaal, distributeurs en dienstverleners op het gebied van training en technische ondersteuning.

Voor meer info: http://www.ptc.com

CONTACT:
Pers
PTC Benelux
Communicatie
Lies Feyen, + 32 (0) 2 716 40 50

lfeyen@ptc.com

Ticker_symbol NASDAQ:PMTC