Ingezonden persbericht


Van der Laan, Van Aartsen en Van Alphen naar Haagse Schilderswijk Wijkbezoek in teken van veiligheid en bewonersparticipatie

Op woensdag 9 december 2009 bezoeken minister Eberhard van der Laan (voor Wonen, Wijken en Integratie), burgemeester Jozias van Aartsen en wethouder Bert van Alphen (van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie) de Haagse Schilderswijk. Tijdens het middagprogramma staat het thema veiligheid centraal. Hierbij zijn minister Van der Laan en burgemeester Van Aartsen aanwezig. Aan het begin van de avond gaan de minister en wethouder Van Alphen tijdens een debat in gesprek met wijkbewoners. Na afloop worden de winnaars van een ideeënactie bekend gemaakt.

Van 15.00 - 17.15 uur worden verschillende locaties in de Schilderswijk bezocht. Hier wordt met wijkbewoners gesproken over het thema veiligheid. Tussendoor is er een stop bij het net geopende wijkcommunicatiebureau. Dit bureau heeft als doel om de communicatie met en tussen bewoners te verbeteren. Samen met bewoners worden hier wijkmedia gemaakt, zoals TV, radio, internet en digitale muurkranten. Bewoners bieden het eerste nummer van de wijkkrant aan aan de minister en burgemeester. Tot slot vindt bij het Nova College een gesprek plaats met professionals over veiligheid.

80 ideeën voor een betere Schilderswijk
Van 17.30 - 19.00 uur wordt in het Nova College een debat gehouden met wijkbewoners. Het gaat om een open gesprek, waar bewoners zich vooraf voor hebben aangemeld. Om 18.45 uur wordt het debat afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van een ideeënactie. Bewoners konden in de afgelopen maanden ideeën indienen voor een betere Schilderswijk. Uit de 80 inzendingen heeft een jury bestaande uit wijkbewoners en bestuurders 38 ideeën gekozen. Deze krijgen financiële en/of inhoudelijke ondersteuning. De ideeënactie en het wijkcommunicatiebureau maken onderdeel uit van de Haagse krachtwijkenaanpak. Hierbij werken de gemeente en de woningbouwcorporaties Haag Wonen en Staedion nauw samen.

Noot door de redactie,