De Beyerd uit Breda beste café van Nederland


AB InBev relatie wint opnieuw Misset Horeca Café top 100

BREDA, 20091209 -- Café De Beyerd uit Breda is door het vakblad Misset Horeca uitgeroepen tot Café van het Jaar 2009 in de Café Top 100. Voor de derde keer op rij gaat de begeerde titel naar een AB InBev-horecarelatie; in 2008 is deze gewonnen door Café Jos in Nijmegen en in 2007 ging de titel naar café de Wolthoorn in Groningen.

"We vinden het geweldig dat één van onze horecarelaties opnieuw de Misset Horeca Café Top 100 wint", aldus commercieel directeur Remco Boerefijn van AB InBev in Nederland. "Bovendien hebben we een bijzondere band met De Beyerd. Het café ligt op een steenworp afstand van ons hoofdkantoor en in hun huisbrouwerij wordt nog steeds Drie Hoefijzers Klassiek gebrouwen met de originele giststammen van onze brouwerij. We feliciteren Mikel, Orson en natuurlijk vader Piet de Jongh met dit fantastische resultaat, maar natuurlijk ook de andere 29 cafés uit de Misset Horeca Café Top 100 die onze mooie bieren schenken."

De jury van Misset Horeca Café top 100 over de winnaar: "Wat is het geheim van dit topcafé? Want echt zijn best doen om nieuwe gasten voor zich te winnen, doet De Beyerd niet. Zeker niet op een doordeweekse dag. De stenen vloer, het hoge plafond met de haken voor de carnavalsversiering en de schijnbaar achteloos opgestelde tafeltjes komen eerder functioneel dan warm over. De Beyerd imponeert niet met een glimmend interieur en designmeubilair. Het zou ook maar afleiden van waar het hier om gaat: menselijk contact. Een bezoek aan dit Brabantse café is nooit vrijblijvend. Staand aan de bar om iets te bestellen, begint één van de gasten al snel een praatje. Of de barkeeper vraagt naar de voorkeur op biergebied. Nieuwsgierig als men hier is naar iedere nieuwkomer, en gedreven het iedereen naar de zin te maken. Het is de stille kracht van De Beyerd. Praat je over een café met een ziel, dan is dit er één".

Over AB InBev
AB InBev Nederland is onderdeel van Anheuser-Busch InBev, 's werelds leidinggevende bierbrouwer. InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.inbev.nl





Ingezonden persbericht