Oasis of the Seas meert af aan nieuwe cruise steiger Sint Maarten


Ontwerp steiger Nederlands ingenieursbureau Lievense

SINT MAARTEN, 20091209 -- Het grootste cruiseschip ter wereld meert vandaag af aan de nieuwe cruise steiger van Sint Maarten in Great Bay. De nieuwe steiger is een ontwerp van het Nederlands ingenieursbureau Lievense. Het is speciaal ontworpen voor de zes grootste schepen ter wereld waarvan Oasis of the Seas met haar afmetingen van 365 meter lengte, 55 meter breed en een diepgang van 9 meter nu de lijst aanvoert.

Het schip vaart haar "Maiden Trip" vanuit haar thuishaven. Sint Maarten is de derde haven ter wereld die de imposante Oasis of the Seas vandaag aan doet. Het schip is van Redderij Royal Caribean en kan 9.000 personen herbergen.

Sint Maarten is met 1,5 miljoen cruise passagiers per jaar één van de belangrijkste bestemmingen. Lievense was verantwoordelijk voor het management van de constructie dat in een bouwcombinatie tussen Ballast Nedam en het Deense bedrijf Arslef is uitgevoerd.

De steiger is hurrican bestendig. Ervaring voor een dergelijk ontwerp heeft Lievense daarmee opgedaan bij de daarnaast gelegen cruise jetty en bij de cruise haven voor Grenada. De bouwtijd was 2 jaar en heeft 80 miljoen dollar gekost.

Ingenieursbureau Lievense