LFC beëindigt online veiling van voormalig Utah skiresort met een snelle en succesvolle verkoop

BEAVER, Utah (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091209 --

De LFC-bedrijvengroep heeft de succesvolle verkoop bekendgemaakt van voormalig Elk Meadows Ski Resort in Beaver County, Utah (VS), in minder dan een week na beëindiging van de bijzondere online veiling. LFC’s online veilingscampagne leverde een aantal dagen concurrerende biedingen op, waarbij de verkoopprijs met meer dan 60 procent steeg ten opzichte van het openingsbod.

“De verkopende partij was op zoek naar een marketingcampagne die het resort bekend zou maken bij een brede markt en serieuze kopers aan zou trekken die bereid zouden zijn tot een snelle verkoop. Dat alles hebben we gerealiseerd door vele verschillende geïnteresseerde partijen uit de hele wereld aan te trekken en een buitengewone verkoopsnelheid te bereiken”, aldus Kelly Lovegrove, Director of Marketing bij LFC. “Ons succes met zo’n uniek en uitdagend perceel versterkt LFC’s reputatie op het gebied van veilingen als een effectieve oplossing voor het versnellen van de verkoop van alle typen onroerend goed tegen een maximale prijs.”

De Elk Meadows-veiling heeft ook voordeel gehad van “Last Call®,” een nieuwe functie van LFC waarvoor patent is aangevraagd, waarbij de deadline van het bieden automatisch wordt verlengt wanneer een nieuw bod is ontvangen. Hierdoor kunnen mogelijke kopers tegen elkaar opbieden in een eerlijk en transparant proces en wordt de mogelijkheid tot “sniping” (een veelvoorkomende manier voor het plaatsen van het winnende bod in de allerlaatste seconden van een online veiling) weggenomen. Gemiddeld verhoogt Last Call® de uiteindelijke verkoopprijs met 18 à 20 procent nadat de oorspronkelijke deadline voor het bieden is afgelopen, het punt waarop de meeste andere veilingen stoppen. In het geval van LFC’s veiling van Elk Meadows duurde de Last Call® bijna twee weken, waarbij het winnende bod steeg tot 66 procent boven de minimale biedprijs.

LFC’s voor de industrie toonaangevende online platform en bewezen veilingstrategie hebben geleid tot deze succesvolle verkoop. Naast dit buiten bedrijf zijnde skiresort, heeft LFC onlangs onbewoonde landbouwgrond, nieuwe kantoorflats en topkavels voor projectontwikkeling in heel Amerika verkocht. Hiermee bewijst LFC dat dit veelzijdige veilingmarketingbedrijf in staat is diverse percelen in verschillende markten te verkopen.

LFC Group of Companies

De LFC-bedrijvengroep bedient al ruim 30 jaar verschillende bedrijven op de Fortune 500-lijst, onroerendgoedontwikkelaars, investeerders, financiële instellingen en overheidsinstanties door duizenden commerciële, industriële en woonpercelen en land met een opgetelde waarde van ruim USD 5 miljard aan de hand van veilingen te marketen. De laatste onderneming van het bedrijf is de online veiling van hypotheeknota’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
LFC Group of Companies
James Gerber, 949-706-6135

jgerber@lfc.com