Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 24 november 2009

Eén Rotterdam, waar iedereen meetelt en meedoet

Met de missie 'Iedereen telt mee, iedereen doet mee' heeft de PvdA Rotterdam het concept verkiezingsprogramma aan haar leden toegestuurd. Bij de totstandkoming van het concept verkiezingsprogramma zijn veel PvdA-leden en Rotterdammers betrokken geweest. Onder andere door middel van discussiebijeenkomsten, internet en gesprekken met Rotterdammers en belangenorganisaties. Op woensdag 9 december stelt de afdelingsvergadering van de PvdA Rotterdam het definitieve verkiezingsprogramma vast.

Dubbele opdracht

Met haar verkiezingsprogramma geeft de PvdA zichzelf een dubbele opdracht voor de komende raadsperiode. Lijsttrekker Dominic Schrijer: "We moeten werken aan één Rotterdam, waar je toekomst niet bepaald wordt door je afkomst of je postcode. Een stad waar iedereen gelijke kansen krijgt, actief meedoet aan de samenleving en waar mensen respect hebben voor elkaar en elkaars opvattingen. Kortom, één Rotterdam waar iedereen meetelt en meedoet."

Hans Kombrink, voorzitter van de programmacommissie: "We gaan daarnaast alles op alles zetten om Rotterdam en de Rotterdammers sterker uit de recessie te laten komen. Door Rotterdammers aan het werk te krijgen en te houden en fors te investeren in onderwijs. Door te werken aan een duurzame en groene stad. En door te blijven werken aan veilige en leefbare buurten."

Verder bouwen op resultaten

Met het concept verkiezingsprogramma 'Iedereen telt mee, iedereen doet mee' bouwt de PvdA Rotterdam voort op de resultaten van de afgelopen vier jaar. Met succes is een begin gemaakt met de sociale wederopbouw van de stad. Of het nu gaat over de uitstroom van bijstand naar werk, het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers, de inzet om de stad veiliger te maken of het onder dak helpen van veel ex-daklozen. Er is veel bereikt en nog veel te doen.

Een tipje van de sluier lichten we hieronder op:


* Iedereen werkt mee en niemand aan de kant: werk is de beste bestrijding van armoede en de motor van integratie. We gaan ervoor zorgen dat iedereen met een bijstandsuitkering in Rotterdam aan de slag kan. We hebben in Rotterdam namelijk iedereen nodig. Betaald werk voor wie dat kan, en een leer/werkplek of vrijwilligerswerk voor wie een steun in de rug nodig heeft. Eén dag in de week gaan deelnemers op cursus of training om te blijven werken aan de hun arbeidsvaardigheden.


* Een veilig Rotterdam: de terugkeer van de conducteur op de tram is een succes en zorgt voor veiligheid in het openbaar vervoer. We willen daarom conducteurs op de metro. Niet alleen camera's, maar ook toezicht van mensen en een actieve aanpak van graffiti en vernieling in het openbaar vervoer zijn voor de PvdA Rotterdam speerpunt. In het geval van vandalisme wordt de schade altijd verhaald op de dader. In Rotterdam kan vernielzucht niet door de beugel.


* We voeren de strijd tegen armoede op door via de gemeente goedkoop energie aan te bieden aan mensen op en rond het minimum. We gaan tegelijkertijd door met het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers.