Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Plankton vissen op de Beagle - lezing door fotograaf Wim van Egmond Het leven aan boord van de klipper Stad Amsterdam in 3D

9 december, 19.30 uur - filmzaal Naturra Docet

Op woensdagavond 9 december krijgt het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet een primeur van de eerste orde. Fotograaf Wim van Egmond zal een lezing verzorgen met heel bijzondere beelden van plankton, minuscuul klein micro-organisme in het water dat met een camera op een microscoop gefotografeerd moet worden.

Wim van Egmond reisde onlangs, op uitnodiging van de VPRO twee weken mee op de klipper Stad Amsterdam, 'in het kielzog van Darwin'. Met deze 'nieuwe Beagle' herhaalt een indrukwekkend gezelschap internationale wetenschappers, fotografen, schrijvers en kunstenaars de wereldreis die Darwin maakte en die uiteindelijk leidde tot zijn theorieën over de evolutie van het leven op aarde.

Wim reisde mee van Nederland tot aan de Canarische eilanden. Onderweg verzamelde hij in de Atlantische Oceaan plankton en maakte daar onder zeer moeilijke omstandigheden opnames van. Tijdens de lezing zal Wim deze beelden laten zien en daarbij een en ander uitleggen over dit fascinerende onderdeel van het zeeleven, dat met het blote oog niet te zien is. Heel bijzonder zijn de 3D-foto's van het leven aan boord van de Stad Amsterdam tijdens de reis. Door het stereo-effect van de opnames en de speciale projectie zal het lijken alsof u live aan boord bent. Inclusief het schuim van de golven en de zeebenen die u nodig heeft.

De lezing wordt georganiseerd door de Vrienden van Natura Docet en vindt plaats op 9 december aanstaande. Aanvang is om 19.30 uur in de filmzaal van het museum. Natura Docet is geopend vanaf 19.00 uur. De kosten bestaan uit de entree tot het museum (5 euro/Vrienden en Museumkaart gratis) en zijn inclusief koffie. Kom op tijd want het belooft een bijzondere, en voor fotoliefhebbers spectaculaire avond te worden.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag een zondag 11-17 uur

Entree
Volwassenen ¤ 5
0-4 jaarr gratis
4-15 jaar ¤ 2,550
Museumkaart gratis




Ingezonden persbericht