Gemeente Zwolle

Wethouder Kastelein slaat eerste paal project `Beulakerstaete'

Datum uitgave persbericht: 12/07/2009

Wethouder volkshuisvesting Alida Kastelein geeft op woensdag 9 december aanstaande feestelijk het startsein voor de bouw van vierendertig appartementen aan de Beulakkerwiede (Aa landen). Een succesvol project voor starters.

Het project heeft de naam `Beulakerstaete' gekregen en is ontwikkeld en ontworpen door Koraal Vastgoed en wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf K.K. Heutink. Het appartementencomplex verijst op de locatie waar voorheen een supermarkt was. Momenteel zijn nog slechts twee van de vierendertig appartementen te koop. In het najaar van 2010 nemen de eerste bewoners hun intrek in hun nieuwe appartement.

Betaalbare startersappartementen

De te bouwen appartementen vallen in de prijsklasse vanaf EUR 143.500,--. Het bleek dat hiermee een deel van de markt werd aangeboord waar, ondanks de crisis, nog vraag naar is. De woningen zijn als startersappartementen, waarop de koopsubsidie en de starterslening van toepassing zijn, in de markt gezet. Een starterslening is een voordelige hypotheek met subsidie voor starters op de woningmarkt. Een koopsubsidie is een maandelijkse belastingvrije bijdrage in de hypotheeklasten. Deze twee maatregelen uit de Zwolse Aanpak zijn bedoeld om de verkoop van woningen te stimuleren.

Samenwerking gemeente Zwolle en Koraal Vastgoed

Zodra het appartementencomplex is gerealiseerd, neemt de gemeente Zwolle het omliggende gebied onder handen. Er komt een parkeerterrein en er worden groenvoorzieningen aangelegd. Daarnaast wordt er een veilige weg gerealiseerd voor schoolgaande kinderen. Door de samenwerking tussen de gemeente Zwolle en Koraal Vastgoed kon dit betaalbaar project worden gebouwd. Het project `Beulakerstaete' is mede tot stand gekomen door de subsidieregeling van VROM.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 07-12-2009 tot 06-01-2010