Ingezonden persbericht


De 15e editie van de Pianodriedaagse:
Een mooi afsluiting voor 2009!

Rotterdam ­ 9 december - Vijf minuten spelen op een concertvleugel in een wereldberoemde concertzaal voor publiek en een jury, dat is de kern van de Rotterdamse Pianodriedaagse.
De inschrijving voor de Pianodriedaagse en de stadspodia is inmiddels gesloten: de laatste puntjes worden uitgewerkt; het muzikale feest kan beginnen.

Tijdens het Vijfminutenfestival krijgen amateurpianisten de unieke gelegenheid om in een concertzaal voor publiek hun passie voor de piano in vijf minuten te laten horen. Naast dit traditionele festival biedt de organisatie van de Pianodriedaagse een uitgebreid muziekaal programma aan in de hal van de Doelen.

Nieuw tijdens dit festival en zeker waard om naar te luisteren, zijn de stadspodia in respectievelijk de Bijenkorf, Selexyz, Plaza en de Centrale Bibliotheek te Rotterdam.
Vanaf zondag 27 december tot en met woensdag 30 december kan het winkelende publiek in hartje Rotterdam genieten van gevarieerde pianomuziek. Van romantische muziek, quatre-mains stukken, klassieke muziek tot Jazz: een mooi moment waar liefhebbers van muziek kunnen luisteren naar pianisten die hier bevlogen spelen.

Uiteraard is de entree voor alle onderdelen van dit festival weer gratis.

In de loop van de komende weken tot dit festival verschijnt een aantal publicaties over de achtergronden van de Pianodriedaagse: vrijwilligers, de motivatie van de deelnemers, de mening van sponsoren etc. etc. Deze publicaties kunt u later op uw gemak teruglezen in het boekje dat ter gelegenheid van deze 15e Pianodriedaagse verschijnt. Heeft u belangstelling voor dit boekje dan kunt u een voorreservering mailen naar press@pianodriedaagse.nl.