9 decem ber, 2009

Suntech tekent langlopende leveringsovereenkomst voor 490 MegaWatt in Europa

Suntech Power Holdings Co. Ltd, 's werelds grootste leverancier van producten op gebied van zonne-energie, kondigt vandaag aan dat ze drie lange termijncontracten heeft getekend voor de levering van 490 MegaWatt (MW) aan hoogwaardige zonnemodules. De modules worden in de aankomende drie jaar geleverd. Drie Europese strategische partners hebben zich voor langere termijn aan Suntech verbonden. Met de ondertekening van het contract verzekeren zij zich van toegang tot de zonnemodules van Suntech. De partners werken nauw samen op het gebied van marktinformatie, het plannen van verzendingen en de uitrol van nieuwe producten. De partners zijn een reseller, een EPC-organisatie (engineering, procurement en construction) en een projectontwikkelaar.

"Klanten kiezen voor Suntech vanwege onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, die worden ondersteund door meer dan 1,5 GigaWatt aan installaties", zegt Jerry Stokes, Vice President Strategy and Business Development Europe bij Suntech. "We verwachten dat de markt voor zonne-energie in 2010 en ook daarna sterk zal groeien. Het is belangrijk voor ons en onze partners om een duidelijk inzicht te krijgen in toekomstige marktleiders en projecten. Door het vergroten van onze capaciteit kunnen we beter inspelen op productspecificaties, prestaties en de vraag vanuit de markt. Zo kunnen we onze producten onderscheiden en samen met onze partners de juiste oplossingen bieden."

In de overeenkomst is opgenomen dat in 2010 115 MW wordt geleverd, in 2011 155 MW en in 2012 220 MW, met een optie op volumevergroting. Suntech werkt met leveringscontracten voor langere termijn. De komende maanden zal er een 'sprong naar kwaliteit' plaatsvinden voor zonne-energiebedrijven die betaalbare producten leveren en die het vermogen en de geloofwaardigheid hebben om lange termijngroei te realiseren.

David Hogg, Head of Suntech Europe voegt toe: "Suntech is een innoverend en op technologie gestuurd bedrijf. Een voorbeeld hiervan is de onlangs door ons gelanceerde HiPerforma-module met Pluto celtechnologie. Voorkennis van deze nieuwe productuitrol stelt onze partners in staat om Suntech-producten in een vroeg stadium te specificeren. Dit leidt tot goede prestaties van systemen en een beter financieel rendement. Dit is vooral belangrijk voor grootschalige projecten die een looptijd hebben van meer dan twaalf maanden, vanaf het basisontwerp tot de uiteindelijke implementatie en constructie."

Over Suntech
Suntech Power Holdings Co., Ltd. (NYSE: STP) is 's werelds grootste zone-energiebedrijf gemeten naar de productie-output van crystalline silicon zonnemodules. Suntech ontwerpt, ontwikkelt, maakt en verkoopt de hoogste kwaliteit, hoge output, kosteneffectieve en milieuvriendelijke zonneproducten voor elektronische apparatuur. Dit doen zij in de woon-, commerciële, industriële en publieke sectoren. Suntech's Pluto-technologie voor crystalline silicon zonnecellen ­ waar momenteel een patent voor is aangevraagd ­ verbetert energie-output tot 12 procent vergeleken met conventionele productiemethoden. Suntech biedt ook een van de breedste assortimenten van zonneproducten die geïntegreerd kunnen worden bij gebouwen.

Suntech ontwerpt en levert commerciële en publieke zonne-energiesystemen in China en de Verenigde Staten. Met regionale hoofdkantoren in China, Zwitserland en San Francisco en wereldwijde verkoopkantoren is Suntech gepassioneerd over het verbeteren van het milieu en toegewijd aan het ontwikkelen van geavanceerde zonne-oplossingen die constante ontwikkeling mogelijk maken. Voor meer informatie: http://www.suntech-power.com

Safe Harbor Statement
Een aantal uitspraken in dit persbericht bevat zogenaamde "forward-looking statements". Dit zijn op de toekomst gerichte uitspraken die zijn gedaan in overeenstemming met de "safe harbor"-bepalingen in Sectie 27A van de Securities Act uit 1933, aangepast, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act uit 1934, aangepast, van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze "forward-looking statements" hebben betrekking op terminologieën als 'zal', 'verwacht', 'schat', 'toekomst', 'wil', 'plant', 'denkt', 'schat in' en vergelijkbare uitspraken. Het omvat de mogelijkheid van de managementaanstellingen om Suntech's werkzaamheden solide te maken in Europa, lokale ondersteuning te bieden en de status van het Suntech-merk te versterken. De werkelijke resultaten van Suntech kunnen wezenlijk verschillen van eventuele "forward-looking statements" als gevolg van dergelijke risico`s en onzekerheden. Verdere informatie over deze en andere risico's is te vinden in Suntech's bestanden bij de U.S. Securities and Exchange Commission en omvat het jaarverslag op formulier 20-F. Suntech onderneemt geen verplichtingen om een "forward-looking statement" te updaten naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige evenementen of andere zaken, alleen wanneer dit verplicht wordt door de wet.