Gemeente Delft

Wethouder Anne Koning geeft startsein inzameling kunststof verpakkingsafval

Delft start met het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsmateriaal. Wethouder Anne Koning neemt vrijdag 11 december om 11.30 uur de eerste verzamelcontainer officieel in gebruik. Dit gebeurt op de Oostsingel, ter hoogte van de Stalpaert van der Wieleweg.

Wethouder Anne Koning: 'Ik denk dat iedereen zich wel eens verbaast over het vele afval in de grijze vuilniszak. Je kunt al papier, gft en glas apart inleveren. Nu kunnen we de grijze afvalzak nog kleiner krijgen: plastic kan apart ingeleverd worden. Van oude kunststof verpakkingen kunnen we nieuwe producten maken en sparen we het milieu. Geef plastic daarom een nieuw leven!'

Er kan veel meer kunststof verpakkingsafval worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen en flesjes, shampoo -en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de verzamelcontainer worden gegooid. Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet in de container, net als verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen.

Alle inwoners van Delft hebben onlangs een brief met informatie ontvangen. Hierin staat wat wel en wat niet in de verzamelcontainer mag. Deze informatie is ook te vinden in de Stadskrant en op de websites van de gemeente en van de landelijke campagne 'Plastic Heroes', via www.plasticheroes.nl.

Verspreid over Delft worden in de komende periode ruim twintig speciale verzamelcontainers geplaatst voor kunststof verpakkingsafval. Deze containers staan vaak bij een glasbak in de buurt, zodat glas en plastic in één keer mee kunnen. Bewoners kunnen het verpakkingsafval ook wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Voltaweg.

Noot voor de redactie (