Ingezonden persbericht


persbericht

PB09133

Datum

9 december 2009

Fritsma, lijsttrekker Haagse PVV, vanavond te gast in Westweek op TV West

Sietse Fritsma is vanavond te gast in het TV West-programma Westweek. Presentatrice Elles de Bruin gaat met de kersverse lijsttrekker van de Haagse PVV in gesprek over de komende gemeenteraadsverkiezingen en zijn plannen voor de stad.

Gisteravond maakte PVV-leider Geert Wilders bekend dat Fritsma de lijsttrekker wordt voor de PVV. Fritsma is momenteel Tweede Kamerlid voor de PVV en heeft asiel- en migratiezaken in zijn portefeuille. In het EO-televisiepromma Het Elfde Uur stelde Wilders dat hij voor de Haagse kandidatenlijst in totaal twintig mensen heeft. Van hen is Fritsma degene met de meeste ervaring als politicus. De PVV-leider is blij dat Fritsma als 'een van de beste Kamerleden' de kar wil trekken. 'Hij is een ijzersterke lijsttrekker.'

'Strijden tegen minaretten'

Fritsma zelf zei woensdagmorgen tegen Radio West nog niet precies te weten wat er in het partijprogramma staat. Ook is nog niet duidelijk wie er precies op de kandidatenlijst komen te staan. Wel zegt hij onder meer te willen strijden tegen de bouw van meer minaretten in Den Haag.

De PVV doet in slechts twee plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen: in Den Haag en Almere. Wilders wil zo LPF-achtige taferelen voorkomen. De LPF groeide in 2002 razendsnel, maar ging niet lang daarna ten onder aan interne verdeeldheid en gebrek aan leiderschap.

Uitzendtijden

Westweek met Sietse Fritsma is vandaag vanaf 17.30 te zien op TV West. Zie voor meer informatie en uitzendtijden www.westonline.nl.

Einde Persbericht