Ingezonden persbericht


Nederland verslaat België
tijdens spannende Scrabble Battle

Antwerpen, woensdag 9 december 2009 - Nederland is vandaag uitgeroepen tot Scrabblekampioen van de Lage Landen. In een spannende strijd won Nederland het uiteindelijk van België met het winnende woord 'en'. Het Nederlandse team werd bijgestaan door teamcaptain Sophie Hilbrand. De pre-selecties van de Scrabble Battle liepen gedurende 4 weken op Scrabblebattle.com, Facebook en Twitter. Per land werden drie kandidaten geselecteerd die de eer van hun land mochten verdedigen in de grote Scrabble Battlefinale. Doel van deze Scrabble Battle was Nederlanders en Vlamingen op een ludieke wijze tegen elkaar te laten spelen en, Tien Voor Taal achterna, uitmaken wie nu écht de beste is in taal en taalspelletjes. Jurylid Anneke Neijt spreekt van een ontzettend leuk initiatief om het taalduel tussen Nederlanders en Vlamingen op het Scrabblebord uit te vechten.

Sophie Hilbrand en Lien Van de Kelder zetten zich in voor hun land tijdens de Scrabble Battlefinale, die door Nederland gewonnen is. Klik op de afbeeldingen voor hoge resolutie.

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Scrabble blijkt dat Nederlanders en Vlamingen nagenoeg evengoed scoren op grammatica en taalvaardigheid. Vandaag toonde Nederland zich echter de sterkste in de Scrabble Battle, de taalstrijd die vier weken lang online werd uitgevochten en vandaag zijn hoogtepunt kende met de grote interlandfinale tussen België en Nederland. Marcel Oostenbrink, Jeroen Kramer en Etienne Stekelenburg slaagden erin om de Belgen naar huis te spelen in een spannende wedstrijd. Zij werden hierbij vakkundig bijgestaan door team captain Sophie Hilbrand. Juryleden Ruud Hendrickx, Vlaams hoofdredacteur van de Grote Van Dale en taaladviseur van de VRT, professor Nederlandse Taalkunde Anneke Neijt van de Radboud Universiteit Nijmegen, jurylid bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal, en Aty Diemer en Rita Meurens,Voorzitsters van de Vlaamse en Nederlandse Scrabble Bond leidden de Scrabble Battle in goede banen en zagen toe op het gebruik van correcte Nederlandse woorden én op het naleven van het officiële Scrabble wedstrijdreglement.

Kijk voor meer informatie over de Scrabble Battle op: www.scrabblebattle.com
www.mattelscrabble.com

Over Mattel en Scrabble
Mattel, Inc. is wereldleider op het gebied van ontwerp, productie en marketing van speelgoed en familieproducten. Tot de productportfolio van Mattel behoren bestsellers zoals Barbie®, Hot Wheels®, Matchbox®, American Girl®, Radica® en Tyco R/C®, alsook alle Fisher-Price® merken, waaronder Little People® en Power Wheels® en tot slot een brede waaier aan speelgoedlijnen geïnspireerd door film en tv.-programma's. In 2009 wordt Mattel uitgeroepen tot een van 's werelds 100 meest verantwoordelijke bedrijven, alsook tot een van 's werelds 'meest ethische bedrijven' en door Fortune Magazine als een van de 100 beste bedrijven om voor de werken. Mattel stelt wereldwijd ongeveer 30.000 mensen te werk in meer dan 150 landen. Het hoofdkwartier bevindt zich in El Segundo, in Californië. Mattel streeft ernaar wereldwijd het nummer één speelgoedmerk te zijn en ook te blijven.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (