PERSBERICHT

Hilversum, 09 december 2009

* Vivenda Media Groep plaatst converteerbare lening van ¤ 3,5 miljoen
* Vivenda Media Groep na conversie schuldenvrij
* Ontwikkelingen in Duitsland positief

Converteerbare lening
Vivenda Media Groep NV ("VMG") heeft een overeenkomst voor een converteerbare lening van ¤ 3,5 miljoen gesloten met De Groote Zandschulp I BV en Phantasia BV. De conversie van de lening zal plaatsvinden voor 1 mei 2010.

De totale betalingsverplichting inclusief rente bedraagt maximaal ¤ 3,5 miljoen. Deze converteerbare lening zal worden geconverteerd in nieuw uit te geven aandelen VMG tegen een conversiekoers van ¤ 0,005 per aandeel. De overeengekomen conversiekoers voor de nieuw uit te geven aandelen VMG ter waarde van ¤ 3,5 miljoen is gebaseerd op de koers van 8 december 2009.

De opbrengst van de converteerbare lening zal in zijn geheel worden aangewend ter aflossing van een aantal kortlopende leningen van de Groote Zandschulp I BV en Phantasia BV aan VMG ter financiering van werkkapitaal en voor de overname van Factotum.

Schuldenvrij
Door het plaatsen van de converteerbare obligatielening heeft volledige herfinanciering van alle bestaande kortlopende en langlopende leningen plaatsgevonden. Bij conversie van de converteerbare obligatielening uiterlijk 1 mei 2010, zijn alle uitstaande leningen volledig afgelost en is de onderneming schuldenvrij. Hierdoor heeft de onderneming in de komende jaren geen rentelasten.

De recente ontwikkelingen in Duitsland en het lichte herstel op de Nederlandse markt zijn voor het bestuur reden om de groei in Duitsland in de komende maanden te stimuleren. Het bestuur ziet met vertrouwen de ontwikkelingen voor 2010 tegemoet en verwacht dat de vennootschap in 2010 geen kredieten zal hoeven aan te trekken. De onderneming voorziet dat het werkkapitaal voor 2010 ook mogelijkheden biedt om de expansie buiten Nederland te financieren.

Statutenwijziging
Op de algemene vergadering van aandeelhouders, die zal worden gehouden op 22 april 2010, zal aan de aanhouders toestemming tot een statutenwijziging worden verzocht noodzakelijk om de conversie van de geplaatste converteerbare obligatielening mogelijk te maken.

Over Vivenda Media Groep
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimediabedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatie producten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.

Einde persbericht