Ingezonden persbericht


CONTRACT VAN ¤1,375 MILJOEN VOOR CHEP MET DE LPC GROEP DANK ZIJ CHEP'S REPUTATIE OP GEBIED VAN MILIEU

De LPC (Leicester Paper Company) Group plc, een vooraanstaande Europese fabrikant van huishoudpapier en hygiëneproducten, met hoofdkantoor in het Engeland en vestigingen in België, Frankrijk en Zweden, heeft CHEP opnieuw een contract voor 2 jaar aangeboden ter waarde van ¤1,375 miljoen (£1,25 miljoen).

LPC haalt een omzet van £208 miljoen en heeft drie fabrieken in Leicester (UK) alsook vestigingen in België, Frankrijk en Zweden. De groep legt zich vooral toe op de fabricage van eigen merkproducten voor belangrijke detailhandelaars alsook gespecialiseerde producten voor markten voor persoonlijke hygiëne, catering en de medische sector. CHEP pallets worden gebruikt om deze producten uit België naar Engeland te transporteren en om ze verder over het hele land naar de klanten van LPC te vervoeren.

Devendra Gadhavi, Manager Interne Audits bij LPC, verduidelijkt: "Wij hebben een langdurige relatie ontwikkeld met CHEP, onze voorkeurspartner voor het leveren van pallets. Belangrijk bij het toekennen van dit contract zijn de voordelen van CHEP's pallet poolingsysteem, die een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het behalen van de zeer strenge milieu doelstellingen, die we ons hebben opgelegd."

LPC werkt al jaren met CHEP en volgens Christophe Campe, algemeen directeur CHEP Benelux, heeft CHEP dit contract in de wacht gesleept vanwege zijn vermogen om LPC te helpen zijn CO2 uitstoot te reduceren. "Onze filosofie garandeert dat pallets voortdurend in de gehele supply chain circuleren. Vergeleken met retourneerbare wit houten of wegwerp alternatieven kunnen wij zo aanzienlijke milieu en kosten voordelen realiseren," benadrukt hij. "Met zorgvuldig onderhoud gaat een CHEP pallet 10 jaar of meer mee, zodat de behoefte aan nieuwe pallets gereduceerd wordt."

Met de Universiteit van Leeds heeft CHEP een model ontwikkeld waarmee de milieu voordelen van CHEP pallets worden berekend in vergelijking met de wit houten of wegwerp alternatieven. Op basis van dit model en rekening houdend met CHEP's Europese operaties over een periode van 10 jaar en een jaarlijkse groei van 10%, zal dit in vergelijking met wegwerppallets een besparing opleveren van ongeveer 250 miljoen bomen, wat overeenkomt met een bosgebied van 8.500 km2.

Dit is een van de vele recente contracten die CHEP, globale leider in pallet en container poolingdiensten, in verscheidene Britse commerciële sectoren ter waarde van zo'n £30 miljoen in de wacht gesleept heeft.

Over Leicester Paper Company
LPC Group is een vooraanstaande fabrikant van huishoudelijke papier- en hygiëneproducten, die meer dan 1.200 werknemers telt en fabrieken heeft in alle delen van Europa. De LPC Groep, met zetel in Leicester (UK), distribueert producten in meer dan 27 landen en had voor boekjaar 2008 een omzet van meer dan £208 miljoen.
De LPC Groep is een volledig geïntegreerde business, met alle aspecten van de R&D cyclus, fabricage, verkoop- en marketingfuncties. De business is uitermate procesgedreven en heeft de strikte kwaliteits- en controlenormen die men gewoonlijk associeert met een veel grotere globale productiemaatschappij.

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van onze diensten. We hebben ruim 7.000 werknemers in 46 landen en beschikken over een combinatie van hoogwaardige technologie, ruim veertig jaar ervaring én meer dan 300 miljoen pallets. Hiermee biedt CHEP haar klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke logistieke oplossing die bijzondere meerwaarde levert voor onder meer bevoorradingsketens in de volgende branches: consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, 'doe het zelf' producten, dranken en de automobiel industrie. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Ford, General Motors, Kraft en Nestlé en is er trots op "'s Werelds belangrijkste producten te vervoeren. Elke dag opnieuw." Ga voor meer informatie naar: www.chep.com .