Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 9 december 2009

(


Gouda Verdovende middelen aangetroffen in theehuis
De politie heeft dinsdag 8 december onder leiding van de officier van justitie een doorzoeking verricht in een theehuis aan de De Kortestraat. De politie had meerdere meldingen binnengekregen over handel in verdovende middelen in het theehuis. Handel in en gebruik van verdovende middelen gaat ten koste van de veiligheid en leefbaarheid. Gemeente, politie en justitie willen daarom deze vorm van criminaliteit terugdringen.

Dinsdag werd rond 19.00 uur een doorzoeking verricht in het theehuis door de politie, deskundigen op het gebied van verdovende middelen en de officier van justitie. Bij de politieaktie waren in totaal 24 politiefunctionarissen, zoals hondengeleiders, bikers en politievrijwilligers, aanwezig. Door het politiekorps Rotterdam-Rijnmond werd assistentie verleend door een hondengeleider met een verdovende middelen hond.

In het pand werden ongeveer 50 personen, medewerkers en bezoekers, aangetroffen. Het theehuis is daarop ontruimd. Daarbij werden vrijwel alle bezoekers en werknemers gefouilleerd. Hierbij zijn onder andere bolletjes verdovende middelen aangetroffen.Er zijn in totaal 15 verdachten waarvan 9 personen zijn aangehouden.
Een theehuis is een ontmoetingsplek voor jongeren en ouderen. Met name de ouderen hebben een gescheiden ruimte waar voornamelijk spelletjes worden gespeeld.

De politie heeft tijdens de aktie de achterzijde van het pand afgezet. Aan de voorzijde werd tot het trottoir afgezet. De aktie heeft tot laat in de avond geduurd.

Het theehuis is momenteel op last van de burgemeester gesloten omdat de vergunningsvoorwaarden zijn overtreden. In afwachting van de resultaten van het politieonderzoek neemt de burgemeester volgende week een definitief besluit over eventuele sluiting.

Leiderdorp Aanhoudingen na beroving pizzakoerier
De politie heeft zondag 6 december drie jongens van 15 en 16 (2) jaar uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende beroving op een pizzakoerier afgelopen vrijdagavond 4 december. De politie kwam de verdachten op het spoor na een getuigenverklaring. De drie verdachten zijn woensdag 9 december voorgeleid op het paleis van Justitie.

De politie is nog bezig met het onderzoek en nog op zoek naar een mogelijke getuige, een man die met zijn hond wandelde in de omgeving van de Waterbieskreek te Leiderdorp ten tijde van de beroving. Hij wordt vezocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
De pizzakoerier was rond 21.20 uur op pad gestuurd om een bestelling af te leveren en werd door de drie mannen nabij het plantsoen op de Waterbieskreek tegengehouden. Met onder meer een portemonnee renden de drie daders weg in de richting van de Bloemerd.


Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding verdachte inbreker
De politie heeft een 23-jarige man uit Maassluis aangehouden op dinsdag 8 december om 23.30 uur op verdenking van inbraak. In de middag was in een clubgebouw aan de Groenendijk ingebroken.
Om 20.40 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een man naast het clubgebouw lag te slapen en inbraakspullen om zich heen had liggen. De politie ging ter plaatse en heeft de man aangehouden.

Hillegom Verdachte aangehouden
De politie heeft op maandag 7 december een verdachte auto achtervolgd en hierna één persoon aagehouden. Om 10.15 uur zag een agent een auto met een buitenlands kenteken over de Garbialaan rijden richting de Olympiaweg. In die wijk, de Elsbroek, hadden zich de laatste tijd een aantal woninginbraken voorgedaan, en daarom besloot de agent de personen te controleren. Hij reed achter de auto aan naar winkelcentrum 't Palet. Van een afstand zag hij hoe één persoon uit de auto stapte en onderzoekend door de wijk liep.
Bij het zien van de politieauto stapte de man direct in de auto en reed weg. De politie reed vervolgens naar de Olympiaweg aangezien dat de enige uitvalsweg van de wijk is. De auto probeerde weer de politie te ontwijken, maar werd uiteindelijk met behulp van een tweede politieauto staande gehouden. De vier personen in de auto werden gecontroleerd en één persoon, een 18-jarige Roemeen, is aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had.

De politie vraagt buurtbewoners om bij verdachte situaties in de wijk direct 1-1-2 te bellen om inbraken te voorkomen.


Sassenheim Politie waarschuwt: wees alert bij deur-aan-deurverkoop
Een vrouw uit de Leedelaan heeft op dinsdag 8 december een hoog bedrag aan de deur moeten betalen aan een vrouw die voor haar messen had geslepen.
De bewoonster kreeg op maandag 7 december een kaartje in haar brievenbus waarop een aanbieding stond om scharen, messen en tuingereedschap te laten slijpen.
De volgende ochtend om 11.00 uur stond een man voor de deur die vroeg of de vrouw misschien iets wilde laten slijpen. De vrouw gaf zeven messen en een schaar mee, maar sprak geen prijs af. Later die dag verscheen een circa 30-jarige vrouw met kort donker haar aan de deur met de geslepen voorwerpen. Zij wilde 189,- euro ontvangen. Uiteindelijk heeft de vrouw 49 euro betaald.
De politie waarschuwt bewoners voor deze praktijken: indien u iets wordt aangeboden aan de deur, ga altijd goed na wie er voor u staat. Van welk bedrijf is deze persoon, kan hij of zij zich legitimeren? Wilt u van de aangeboden diensten gebruik maken: spreek van tevoren een prijs af en leg dit vast op papier. Heeft u een reden de persoon aan de deur niet te vertrouwen, waarschuw direct de politie via 1-1-2.

Gouda Tasje met insulinespuiten weggenomen
Een zwart tasje met insulinespuiten is dinsdag 8 december vermoedelijk rond 15.50 uur weggenomen uit de broodtrommel van een stratenmaker uit Gouda. De Gouwenaar was op de Groenhovenpark aan het bestraten toen hij ontdekte dat zijn spuiten weg waren. Samen met collega's heeft hij de omgeving afgezocht, maar heeft het niet aangetroffen. Het tasjes is circa 20x7 cm en heeft een rits. Naast een injectiespuit zaten er ook tien losse naalden, een blauw meetapparaatje en een flesje insuline bij. De politie verzoekt om het tasje met de spullen bij aantreffen af te geven op het politiebureau of bij een apotheek.

Gouda Schadevergoeding na vermeende ontvoering
In 2003 beweerde een Goudse krantenjongen te zijn ontvoerd. De aangifte bleek vals. Inmiddels heeft hij E 6.703,16 schadevergoeding betaald. De politie maakte toen tegen de krantenbezorger proces-verbaal op voor het doen van valse aangifte.

Bij dit schadebedrag zat ook E 792,16 voor een helikopter van het KLPD die bij de zoektocht werd gebruikt.

De fiets van de krantenbezorger, inclusief tassen vol kranten, werd zaterdagochtend 25 oktober op de Plaswijckweg in Gouda gevonden zonder een spoor van de jongen. Een politiehelikopter die in de buurt was, werd gevraagd bij de zoektocht te helpen en moest daarvoor een stuk omvliegen. De jongen meldde zich later op de dag bij de politie in Roosendaal en beweerde te zijn ontvoerd. De jongen zou door twee mannen in een auto zijn getrokken.

De politie stelde direct een onderzoeksteam samen. Tijdens dit uitgebreide onderzoek gaf de krantenbezorger op dinsdag 5 november 2003 toe het hele verhaal rond zijn verdwijning te hebben verzonnen. Persoonlijke omstandigheden vormden de drijfveer voor zijn handelen.

Leiden Doorrijden na aanrijding
De politie heeft een 37-jarige man uit Voorschoten aangehouden nadat hij met zijn auto doorgereden was na een aanrijding. De Voorschotenaar reed woensdagochtend 9 december, rond 06.00 uur, over de Haagweg in de richting van het centrum en verleende geen voorrang aan een automobilist op de kruising van de Churchilllaan met de Haagweg. Beide auto's raakten flink beschadigd. De Voorschotenaar reed ondanks de schade aan zijn auto weg in de richting van het centrum. De politie heeft in de omgeving gezocht en trof de beschadigde auto aan in Roelofarendsveen. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


---


h

Qûh

QûB*CJU phh

Qûh

Qû5?B*U phhi5h`u5?B*phhi5h`u5?B*U phh

Qûh

QûB*CJU phhi5h`uB*CJphhi5h`uB*CJU phhi5h`uB*phhi5h×Ex

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326