Wereldmuseum Rotterdam heropent 10 december 2009

07/09/2009 16:25

AM+D

Op 10 december 2009 opent het Wereldmuseum zijn deuren voor publiek. Als openingstentoonstelling presenteert het museum de internationale tentoonstelling Oceanië, tekens van riten, symbolen van gezag. Daarnaast toont het museum 2.000 topstukken in 'De Collectie', de compleet vernieuwde vaste opstelling.

De thematentoonstelling Oceanië, 'Het Restaurant' en 'Het Theater' zijn zes dagen per week tot 22.00 uur geopend.

Oceanië

De tentoonstelling Oceanië is als een reis langs de vele eilanden die verspreid liggen over de zuidelijke Stille Oceaan. Dit cultuurgebied, dat wordt gedomineerd door de oneindige zee, wordt verkend aan de hand van onder meer beelden, maskers en sieraden. De kunstwerken hebben in hun oorspronkelijke context een functionele betekenis die rituele, sociale en economische elementen met elkaar verweeft. Het thema van de tentoonstelling wordt in het hele museum voelbaar en zichtbaar; van evenementenprogramma tot winkelassortiment en gerechten in 'Het Restaurant'. De tentoonstelling Oceanië is zes dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

De Collectie

Oceanië, Azië, Afrika en Amerika, topstukken uit bijna alle werelddelen staan centraal in 'De Collectie', de compleet vernieuwde permanente opstelling van het Wereldmuseum. Hierin worden ruim 2.000 objecten uit eigen collectie gepresenteerd. Licht, ruimte en sfeer typeren deze opstelling waarin alleen de mooiste en beste stukken uit de collectie te zien zijn. In alle zalen zijn open opstellingen die zorgen voor een optimale beleving zoals bijvoorbeeld de unieke Japanse en Tibetaanse tempelopstelling. Met een focus op spiritualiteit geeft het museum zijn collectie een relevante plaats in de huidige samenleving. 'De Collectie' is gratis toegankelijk voor het publiek.





http://www.wereldmuseum.nl