Gemeente Etten-Leur

Zwembad De Banakker is 50 jaar open

Spetterende feestweek

Zwembad de Banakker viert 50 jarig jubileum

Op 10 december 1959 werd het schoolinstructiebad in sportcentrum de Banakker geopend door burgemeester Godwaldt. De realisering van het instructiebad was bijzonder aangezien het behoorde tot een van de eerste zes overdekte schoolinstructiebaden van dit soort in Nederland. Nu, 50 jaar later, wordt dit schoolinstructiebad nog steeds gebruikt. Het 50 jarig jubileum van de Banakker wordt gevierd met een feestweek vol met spetterende activiteiten voor iedereen. Tijdens de receptie op donderdagavond 10 december is iedereen van harte welkom. De feestweek duurt tot en met 16 december.

Tijdens de officiële start van de feestweek kijkt burgemeester van Rijnbach - de Groot terug op de afgelopen 50 jaar. Van het begin tot nu is het zwembad gegroeid en heeft het diverse veranderingen ondergaan. Voor de receptie op donderdagavond zijn alle inwoners van Etten-Leur en omstreken vanaf 19.30 uur uitgenodigd. Wethouder Schouw heet iedereen van harte welkom en kijkt vooruit. Tijdens deze avond zijn er diverse demonstraties. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Feestweek

Vanaf vrijdag 11 december tot en met woensdag 16 december krijgen diverse activiteiten een feestelijk tintje. Op vrijdagochtend zullen de deelnemers van Meer Bewegen voor Ouderen genieten van een jubileumontbijt. Het discozwemmen voor de jeugd wordt op vrijdagavond extra feestelijk. Zaterdag staat in het teken van Jip's 1001 nacht en ijshockeyvereniging de Yeti's geeft een demonstratie. Op zondag 13 december is er een pinguïnglijbaan en verzorgt kunstschaatsvereniging Pirouette een optreden en een kunstschaatsclinic. Woensdagmiddag 16 december kunnen kinderen tijdens Jips recorddag met elkaar de vriendschappelijke strijd aangaan. Kortom; er is voor ieder wat wils en iedereen is dan ook welkom tijdens deze feestweek!

Presentatie op 23/11
Inforaad op 24/11
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl