Migranten werken samen om te vechten tegen mensenrechtenschendingen

30/11/2009 16:41

Global Human Rights Defence

10 December - Dag van de Mensenrechten

10 december is het de Dag van de Mensenrechten. In dat kader zal Global Human Rights Defence (GHRD), in samenwerking met Unrepresented Nations and Peoples Organisation (UNPO), het Europese Netwerk , Freedom Legality and Rights in Europe(FLARE) en De Brug (Migranten voor Mensenrechten), een platform van meer dan 50 niet-gouvernementele organisaties, een "Mensenrechtenmanifesto" samenstellen.

Hoewel de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens al een halve eeuw bestaat, worden er mondiaal elk minuut mensenrechten geschonden. Het is nog steeds erg belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan de onvervreemdbare rechten van individuen. Daarom wordt er opgeroepen tot actie van politieke instituties en niet-gouvernementele organisaties.

De Dag van de Mensenrechten op 10 december is een uitstekende gelegenheid voor mensenrechtenorganisaties naar voren te komen en bewustzijn te creëren voor de belangrijkste kwesties omtrent mensenrechten bij de Nederlandse beleidsmakers en het publiek.

Het "Mensenrechtenmanifesto" zal worden voorbereid en samengesteld op 9 december 2009 door werkgroepen. Op deze dag zullen werkgroepen de belangrijkste mensenrechtenkwesties, die Nederland en derde wereldlanden beïnvloeden, naar voren worden gebracht.

Op 10 december zal er in de middag een demonstratieve optocht worden gehouden van het Vredespaleis naar de Tweede Kamer. Daar zal er een speciale bijeenkomst gehouden worden met de heer Harry van Bommel, (SP). Tevens zal het "Mensenrechtenmanifesto" aan hem worden overhandigd.

De hoogtepunten van het "Mensenrechtenmanifesto" worden tijdens een debat en culturele avond met de parlementariërs en internationale experts gepresenteerd aan het publiek. Dit evenement zal plaatsvinden op 10 december 2009 aan Hogeschool INHolland te Den Haag. Een van de doelstellingen is ook het verzoek aan parlementariërs om meer een actieve rol te hebben in het bestrijden van mensenrechtenschendingen die wereldwijd plaatsvinden.

Over Global Human Rights Defence

Global Human Rights Defence (GHRD) is een niet-gouvernementele organisatie, die streeft naar het beschermen van principiële mensenrechten van minderheden.

GHRD focust zich voornamelijk in Zuid-Azië en heeft regionale kantoren in Bangladesh, India en Nepal/Bhutan. GHRD's activiteiten berusten op drie pilaren die de belangrijkste divisies vormen in de organisatie: Mensenrechten, Humanitaire Hulpverlening en Mensenrechten Educatie. GHRD richtte in 2008 De Brug op. Een platform van migranten en diaspora-organisaties in Nederland, die als doel heeft om deze groepen te ondersteunen in het veld van mensenrechten.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Anna Innocenti - Project manager

T: 070 - 34 56 975 06- 46656995

E: ainnocenti@ghrd.org

El: 10december@ghrd.org

Global Human Rights Defence

Laan Van Meerdervoort 70, 2517 AN Den Haag, Nederland www.ghrd.org

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ghrd.org