Gemeente Brummen


Herinrichting Zutphensestraat/Arnhemsestraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-12-2009)

De gemeente Brummen heeft een visie ontwikkeld voor de herinrichting van de Zutphensestraat en de Arnhemsestraat in Brummen. Tijdens een inloopavond op 10 december a.s. licht de gemeente de plannen toe.

Inhoud plan
Het plangebied loopt van de Zutphensestraat vanaf de Spoorstraat tot aan het Marktplein en de Arnhemsestraat vanaf het Marktplein tot de kruising De Pothof. In dit gebied wil de gemeente de openbare ruimte herinrichten met als doel de verkeersveiligheid te vergroten. Ook willen we het dorpse karakter van Brummen versterken. Dit doel kunnen we bereiken door het doorgaand vrachtverkeer binnen het centrum terug te dringen en de weg in te richten als 30 km zone. Ook is het vormgeven van het groen in de straten een belangrijk punt en het brengen van eenheid en samenhang in de inrichting van de straten.

Inloopavond
Om de plannen toe te lichten, nodigt de gemeente Brummen u van harte uit voor de inloopavond op donderdag 10 december. De inloop start vanaf 19.00 uur en vindt plaats in de hal van het gemeentehuis aan de Engelenburgerlaan 31 in Brummen. Omstreeks 19.30 uur vindt ook een korte presentatie van de plannen plaats.

Meer informatie
Op de plankaart ziet u om welk gebied het gaat.

In het voorlopig ontwerp (6,4 Mb) leest u onder andere meer over het karakter van de route, de aansluitingen op het centrumplan, de beplanting, de verlichting en de parkeerbalans.

Heeft u nu al vragen? Neemt u dan contact op met Marko Buiting van de afdeling Beheer. Hij is bereikbaar op nummer (0575) 56 85 19.