Gemeente Halderberge


Inspraak Agro & Food Cluster West-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft een plan opgesteld dat de ontwikkeling van het Agro & Food Cluster West-Brabant (AFCWB) mogelijk maakt. Het cluster voorziet in een combinatie van een nieuwe glastuinbouwlocatie, een bedrijventerrein voor de agro- en foodsector, én de autonome ontwikkeling van de suikerfabriek van Suiker Unie. De beoogde locatie is de Oud Prinslandse Polder, gelegen op het grondgebied van de gemeente Steenbergen, ten westen van de kern Stampersgat. Een klein deel van het plangebied is gelegen op het grondgebied van de gemeente Halderberge, te weten een strook ten oosten van de Kreekweg, bedoeld voor landschappelijke buffering.

Inzage

De besluitvorming over het Agro & Food Cluster is gebonden aan wettelijke voorschriften en procedures. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening heeft de provincie nu een ontwerp Provinciaal Inpassingsplan opgesteld en ook een ontwerp Explotatieplan. Beide ontwerpplannen liggen vanaf 10 december t/m 4 februari 2010 ter inzage in het provinciehuis, de gemeentehuizen in Steenbergen, Moerdijk en Halderberge (Parklaan 15 te Oudenbosch) en de dorpshuizen in Dinteloord en Stampersgat (Dorpshuis de Steiger, Havenstraat 4-6), tijdens de openingstijden van voornoemde locaties. Tegelijkertijd ligt daar ook het Besluit -MER ter inzage, het resultaat van de milieueffectenrapportage-procedure, waarin de gevolgen voor het milieu zichtbaar zijn gemaakt.

Zienswijze

Ieder dit dat wil kan zgn. zienswijzen indienen over de ontwerp-plannen en het MER, bijvoorkeur digitaal via een e-formulier op de site www.brabant.nl/afc. U vindt daar ook de tekst van de plannen en alle bijbehorende stukken.

Voorlichtingsavond

Op dinsdag 15 december organiseert de provincie een voorlichtingsavond waarin de plannen worden toegelicht. De avond vindt plaats in Het Veerhuis, Veerkensweg 22 in Oud-Gastel. Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Na de pauze kunnen mondelinge zienswijzen worden ingebracht.