Gemeente Kaag en Braassem

Jasserie Kaag en Braassem
Foto van een mevrouw die iemand anders helpt

Op donderdag 10 december 2009 organiseert Bureau Informele Zorg van ActiVite, in samenwerking met de cliënt-/ouderenadviseur van De Spil
- Stiwo, de laatste Jasserie avond van dit jaar.

De Jasserie is voor mantelzorgers van alle leeftijden, die zorgen voor een partner, familielid, vriend, kind of buur. Vanaf 19.30 tot 21.30 uur bent u van harte welkom in De Alkeburcht, Noordhoek 19 in Roelofarendsveen. De avond wordt met Zuid Amerikaanse life muziek van Carlos Franken afgerond.

Â

Zorgt u voor een ander? Dan bent u mantelzorger!

Om de zorg voor iemand uit uw eigen omgeving vol te houden, is het van groot belang dat u ook goed voor uzelf zorgt. Ook het uitwisselen van ervaringen en informatie, dragen bij aan het vergroten van het eigen draagvlak. De Jasserie brengt mantelzorgers in een ontspannen sfeer met elkaar in contact. De cliënt-/ouderenadviseur en de mantelzorgconsulent zijn aanwezig om u over een aantal onderwerpen te informeren, zoals de mogelijkheden van tijdelijke overname van zorgtaken thuis of buitenshuis.

Wmo-loket gemeente en ISDR

Als mantelzorger komt u voor diverse vragen te staan: Hoe vraag ik thuiszorg aan? Hoe kan ik een traplift regelen? Kom ik in aanmerking voor een persoonsgebonden budget? Kan ik een vergoeding krijgen voor de extra kosten die ik maak? Bij het Wmo-loket van de gemeente Kaag en Braassem kunt u terecht met de meest uiteenlopende vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen.

Tijdens deze avond is een medewerker van het Wmo-loket aanwezig om u hierover te informeren. In het gemeentehuis aan het Westeinde 1 in Roelofarendsveen zijn alle publieksloketten ondergebracht.

Muzikale omlijsting

Tijdens deze avond zal Carlos Franken een muzikaal optreden verzorgen. Zijn specialiteit is Zuid-Amerikaanse muziek. Tijdens deze laatste Jasserie avond in 2009 wordt het jaar ontspannen afgesloten.

Tijd en locatie

De Jasserie begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. U hoeft zich niet van te voren aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Â

Meer informatie

Meer informatie over de Jasserie kunt u opvragen bij Bureau Informele Zorg van ActiVite, telefoon (071) 516 14 15 of e-mail mantelzorg@activite.nl.

Â