Gemeente Tilburg

Persbericht
7 december 2009

500e sportmatch door de Sportcoach

De 9 jarige Giovanni Dania aan de bal bij SC Olympus

Donderdag 10 december a.s. wordt de 500e sportmatch gehuldigd in de horeca van de Ireen Wüst IJsbaan. Deze sportmatch is tot stand gebracht door de sportcoach van gemeente Tilburg. Sinds 1999 zijn er 500 succesvolle sportmatches gemaakt tussen sportdeelnemer en sportverenigingen in Tilburg en omgeving.

Aangepast Sporten/ Sportcoach

De sportmatches maken onderdeel uit van het project Aangepast Sporten. Dit project stimuleert mensen met een beperking om te gaan sporten. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen een lichamelijke, visuele, auditieve en verstandelijke beperking en chronisch zieken. Met jaarlijks terugkerende inloopactiviteiten, kunnen mensen met een beperking kennismaken met de diverse sportmogelijkheden. Ook is er de mogelijkheid om een sportcoach in te zetten voor cliënten van Amarant en MEE Tilburg. De sportcoach gaat in gesprek met de betreffende cliënt om vervolgens te gaan kijken bij een club van hun keuze voor een proefles. Het uiteindelijke doel is om mensen met een beperking bij een vereniging onder te brengen waar zij zich thuis voelen en op hun eigen wijze kunnen sporten.

Giovanni Dania

De 9-jarige Giovanni Dania was deelnemer aan het project 'Kies je sportcoach' op zijn school De Bodde. 'Kies je sportcoach' is een onderdeel van het Sportcoachproject en gericht op kinderen uit het speciaal onderwijs. Via enkele proeflessen kwam Dania terecht in het G-team van voetbalvereniging SC Olympus. Donderdag 10 december a.s. wordt Giovanni gehuldigd door Sportwethouder Jan Hamming. Dit gebeurt om 20.30 uur in de horeca van de Ireen Wüst IJsbaan Curlingstraat 15 te Tilburg.

---