Gemeente Stadskanaal

Van 10 december 2009 tot en met 2 januari 2010 ligt er een ijsbaan op het Raadhuisplein in Stadskanaal. Burgemeester Galama, Erik Hulzebosch en de artiesten Bert en Bert openen de baan donderdag om 19.00 uur op feestelijke wijze.

Toegang en schaatshuur

Een toegangskaartje voor de ijsbaan kost EUR 2,50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis gebruikmaken van de baan. Bezoekers kunnen hun eigen schaatsen meenemen, maar het schaatsen op noren is verboden. De mogelijkheid bestaat bij de baan voor EUR 2,50 schaatsen te huren. Het huren van schaatsen is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Op de ijsbaan worden verschillende activiteiten georganiseerd. De toegang tot deze activiteiten is gratis. Kinderen van basisscholen kunnen 's ochtends op de ijsbaan schaatsen in het kader van het Nationale Actieplan Sport en Bewegen, ter stimulering van sport en beweging onder basisschoolkinderen. De scholen in de gemeente hebben een uitnodiging ontvangen om gratis gebruik te maken van de ijsbaan.

De ijsbaan is tussen 10 december en 2 januari dagelijks geopend van 09.00 tot 22.00 uur. Op zon- en feestdagen is de ijsbaan geopend van 13.00 tot 22.00 uur. De ijsbaan is gesloten op kerstavond, eerste kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag.

* 7 december 2009