Gemeente Spijkenisse


Spectaculaire festiviteiten opening Woonboulevard Spijkenisse

08 december 2009

Woonboulevard Spijkenisse

Optredens van Lee Towers en Anita Meyer en van CH!PZ, een speciale kerstbomenverkoop en een spectaculair vuurwerk. Van donderdag 10 december tot en met zaterdag 12 december wordt uitgebreid de opening van Woonboulevard Spijkenisse gevierd.

De officiële opening is op donderdagavond 10 december, de overige dagen kunnen bezoekers nog uitgebreid de opening meevieren.

Met straks 25 toonaangevende en trendsettende woonzaken in een qua ontwerp erg bijzonder complex is Woonboulevard Spijkenisse dé eyecatcher van Voorne-Putten en omgeving. Na maanden van (ver)bouwen staat de officiële opening gepland op donderdagavond 10 december. Vanaf 18.00 uur presenteert Peter Houtman dan een veelzijdig programma met onder andere een optreden van Lee Towers en Anita Meyer. Om 19.15 uur verricht wethouder Christel Mourik de officiële opening. Natuurlijk zijn alle woonzaken geopend en bieden de bezoekers speciale acties. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Programma 11 en 12 december
Ook vrijdag 11 en zaterdag 12 december kunnen bezoekers van Woonboulevard Spijkenisse nog genieten van een speciaal programma. Zo treden op vrijdag 11 december The Amazing Stroopwafels op. Op zaterdag 12 december is er een speciale kindermiddag, met CH!PZ op het podium. Alle informatie over het programma is te vinden op www.woonboulevardspijkenisse.nl.

Negentien woonspeciaalzaken open
Op het moment van de opening hebben al negentien woonspeciaalzaken hun deuren geopend voor het publiek. De woonboulevard biedt onderdak aan Roobol Tuinmeubelen, Kwantum, Jysk, Leen Bakker, BB-Boulevard, Prominent, DroomDomein, Auping Plaza, Bruynzeel Keukens, Decokay, Sani-Dump, Svea Keukens, BDA Parket, Roobol Woonwinkels, Lampidee, Swiss Sense, Keukenkampioen, Délifrance en Klay Interieurbouw. Binnenkort gaat VilaSofa open voor het winkelend publiek. Voor de resterende winkelruimte zijn de initiatiefnemers van Woonboulevard Spijkenisse inmiddels in gesprek met een aantal retailers. Geïnteresseerden kunnen zich overigens nog steeds melden.

`Constructie 2.2.3D'
Opvallend detail bij de ingang van Woonboulevard Spijkenisse is het kunstwerk `Constructie 2.2.3D'. Het werd gemaakt door Lucien den Arend en al in 1985 aangekocht door de gemeente Spijkenisse. Plaatselijke geschiedenis die bewaard moest blijven, vond Brandie Roobol, initiatiefnemer van Woonboulevard Spijkenisse. "Iedereen in Spijkenisse kent `de boog'. Deze past prima bij de woonboulevard. Reden genoeg om dit kunstwerk te laten staan en in te passen in het ontwerp."

Mario Been onthult gedenkplaat
Het is echter niet het enige kunstwerk op het terrein van Woonboulevard Spijkenisse. Een week na de officiële opening, op zaterdag 19 december, onthult Feyenoord-trainer Mario Been de steen die het veroveren van het algemeen amateurkampioenschap van Nederland door voetbalvereniging Spijkenisse op 14 juni 1975 herdenkt. Spijkenisse, kampioen van de zaterdag eerste klasse, versloeg die dag zondagkampioen Emmen met 1-0. Het toenmalige voetbalveld waar deze memorabele wedstrijd werd gespeeld lag exact op de plaats waar nu Woonboulevard Spijkenisse staat. Als blijvende herinnering aan dit voor Spijkenisse historische feit is er nu dus de gedenkplaat.

Over Woonboulevard Spijkenisse
Vijfentwintig trendsettende woonzaken onder één dak. Een vloeroppervlak van ongeveer 36.000 vierkante meter. Een opvallend en futuristisch ontwerp. Het maakt Woonboulevard Spijkenisse tot dé blikvanger voor de inwoners van Voorne-Putten en verre omgeving. Die kunnen straks genieten van een perfecte mix van kwaliteit en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen en interieurs. Woonboulevard Spijkenisse wordt gerealiseerd op het Schiekamp, op de hoek van de N 218 en de Groene Kruisweg. Daar vervult het centrum straks de poortfunctie van en naar Spijkenisse. Woonboulevard Spijkenisse is een initiatief van Brandie Roobol, directeur van Roobol Tuinmeubelen. De officiële opening van Woonboulevard Spijkenisse staat gepland op 10 december 2009.