Gemeente Enschede

Mensen met POWER in Pathmos

Stadsdeelwethouder Myra Koomen reikt certificaten uit aan wijkbewoners die de talentspinnerij POWER op gaan zetten in Pathmos.

Stadsdeelwethouder Myra Koomen reikt donderdag 10 december 2009 de certificaten `ik als interviewer' uit aan de groep wijkbewoners van Pathmos die het POWER - centrum op gaan zetten. De wijkbewoners hebben de training "Ik als interviewer" goed afgerond. De wijkbewoners hebben nu voldoende `bagage' om deze maanden andere wijkbewoners te interviewen over hun wensen en talenten. De resultaten van deze gesprekken gebruiken ze voor het opzetten van een talentspinnerij POWER. Een plek waar wijkbewoners de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen door zelf activiteiten te organiseren voor de wijk.

Uitreiking in Diekman Noord
Stadsdeelwethouder Jelmer van der Zee reikte vorige week in Diekman Noord al certificaten uit aan de wijkbewoners die daar de motor worden achter het POWER -centrum. Jelmer van der Zee tijdens de uitreiking: "Ik vind het belangrijk dat er mensen zoals jullie zijn. Die durven op te staan. Die zeggen: en nu ga ik zelf aan het stuur staan! Daar is POWER voor nodig!"
Van der Zee voegde er aan toe: "Jullie zullen stap voor stap iets gaan betekenen voor andere wijkbewoners. Mensen meekrijgen is niet altijd eenvoudig. Toch - en dat zie ik al in POWER Zuid - zijn juist wijkbewoners daar heel sterk in. Jullie weten wat mensen willen. Wat ze moeilijk vinden. Of wat ze nodig hebben om in actie te komen. Ik zie de methode van een POWERactiveringscentrum: `voor en door bewoners' - als iets heel bijzonders. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat jullie je er als groep wel door heen zullen slaan. Ieder met je eigen talent!"

Uitreiking in Deppenbroek
In december zijn er in een drietal centra certificaten uitgereikt. De derde uitreiking, in Deppenbroek, vindt plaats op 17 december a.s.

Begin 2010 openen de drie nieuwe POWER-centra hun deuren voor publiek. Om een indruk te krijgen van wat een POWER-centrum kan zijn, kunt u terecht op www.centrumpower.nl.

Geplaatst: 08 december 2009.

8 december 2009