'Tibet - China: Finding Common Ground'

08/12/2009 14:19

International Campaign for Tibet

De International Campaign for Tibet, Tibet Support Groep en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland organiseren op 10 december op de Internationale Mensenrechtendag, in Pakhuis de Zwijger een politiek cultureel programma. Het thema zal zijn: een oplossing voor Tibet; een gemeenschappelijk belang.

Tibetanen in ballingschap en Chinezen zullen samen met Nederlandse parlementariërs, mensenrechten organisaties en Tibet activisten hun visie geven over het hedendaagse debat over Tibet's toekomst.

In maart 2008 overspoelde een golf van protesten Tibet. Sindsdien is het politieke landschap getransformeerd. De Chinese regering reageerde op de onlusten met militaire repressie. In feite is vandaag de dag in Tibet de staat van beleg van kracht. De officiële dialoog tussen de Chinese regering en de vertegenwoordigers van de Dalai Lama is in een impasse geraakt.

De strijd voor gelijke rechten gaat door in Tibet en China, waar Tibetanen en Chinezen nog dagelijks hun leven en dat van hun omgeving riskeren door te zoeken naar nieuwe perspectieven en allianties om het politieke systeem te veranderen en een weg uit deze impasse te vinden.

Naast diverse gastsprekers staan verschillende culturele optredens van Tibetaanse en Oeigoerse artiesten op het programma. De avond begint met de voordracht van het gedicht 'Mensenrechten' van Jos van Hest.

Datum: 10 december 2009

Tijd: 20.00-22.00 uur

Plaats: Pakhuis de Zwijger (grote zaal), Piet Heinkade 181, Amsterdam

Organisaties: International Campaign for Tibet, Europe, Tibetaanse Gemeenschap NL,

Tibet Support Groep NL

Entree: gratis

Meer info: www.savetibet.nl , www.tibet.nu , www.tibetancommunity.nl