Gemeente Heerenveen


---


---

Kerstmarkt Heerenveen

Op donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december is het Gemeenteplein in het centrum van Heerenveen het decor voor de Kerstmarkt in Heerenveen. Een sfeervolle markt, entertainment, muziek, lekker eten en veel gezelligheid. Deze editie is alweer de zesde keer en mag ook dit jaar weer rekenen op duizenden bezoekers.

Vanuit nostalgische chalets en kramen worden winterse en kerstgerelateerde artikelen van Heerenveense ondernemers verkocht. Daarnaast presenteren particulieren en ondernemers uit alle omstreken hun (zelfgemaakte) artikelen of lekkernijen. Lekker eten, proeven aan winterse gerechten en het drinken van een glas glühwein wordt mogelijk gemaakt door de Heerenveense horeca op een groot horecaplein. Hier is een eetpaviljoen en een winterterras ingericht in een verwarmde open tent . Ook de levende Kerststal ontbreekt niet!

Nieuw op de Kerstmarkt! De Coca Cola Truck - Donderdag 10 december 16.00-21.00 uur.
Coca-Cola is hét kerstmerk bij uitstek en activeert de kerst vanaf 10 december groots en magisch in heel Nederland. De kick-off van de Coca-Cola kersttour 2009 is op de Kerstmarkt in Heerenveen! Hier strijkt de Coca- Cola karavaan neer tussen sfeervolle kraampjes, entertainment, muziek, levende kerststal, lekker eten en veel gezelligheid. De kersttruck van Coca-Cola staat hier in vol ornaat uitgestald. Doel is om zo veel mogelijk speciale limited edition flesjes te verkopen. Coca-Cola werkt sinds een aantal jaar nauw samen met 3FM Serious Request, hier komt de volledige opbrengst van de kerstflesjes aan ten goede. De enige échte Santa is natuurlijk ook van de partij. Je kunt je in een mooi kerstdecor met hem laten fotograferen, uiteraard kun je de foto direct meenemen.

Parkeergarage op zondagmiddag open
De parkeergarage aan het Geerts Willigenplein is op zondag 13 december vanaf 12.00 uur geopend. Parkeren is die middag gratis! Kerstkrant
Natuurlijk verschijnt er vooraf aan Kerst in Heerenveen ook weer een leuke kerstkrant. Deze kerstkrant word deze week huis aan huis verspreid als bijlage van de Heerenveense Courant. Verder wordt de kerstkrant verspreid op diverse plekken in het centrum van Heerenveen, aan de balie van het gemeentehuis en op de Kerstmarkt zelf.
In de kerstkrant vindt u het gehele programma van het weekend en wordt entertainment, muziek en straattheater uitgelicht. Ook vindt u er diverse kerstwensen in terug die vorig jaar op de kersmarkt zijn verzameld. Dit alles brengt u al in optimale stemming voor een fantastisch weekend! Vooraf en tijdens de kerstmarkt vindt u bij veel winkels en horeca nog een folder met het gehele programma; erg handig voor de bezoekers van de kerstmarkt. Openingstijden van de kerstmarkt zijn
Donderdag 10 december van 16.00 - 21.00 uur Vrijdag 11 december van 12.00 - 18.00 uur
Zaterdag 13 december van 10.00-17.00 uur
Zondag 14 december van 12.00 - 17.00 uur.
De winkels zijn tijdens de kerstmarkt geopend.


---