Gemeente Coevorden

naar asielzoekerscentrum Aalden/Zweeloo

Burgemeester met prijswinnaar burgerjaarverslag naar asielzoekerscentrum Aalden/Zweeloo

dinsdag 8 december 2009

Burgemeester Bert Bouwmeester gaat op donderdag 10 december op pad met de prijswinnaar van de puzzel uit het Burgerjaarverslag 2008. De 62-jarige Ria Oosting uit Aalden wilde graag met de burgemeester naar het asielzoekerscentrum Aalden/Zweeloo. Ze wil graag zien hoe de verschillende culturen samenleven en een bezoek brengen aan basisschool De Smeltkroes op het terrein van het asielzoekerscentrum (azc). De burgemeester en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers werken graag aan deze wens mee.

Mevrouw Oosting en de burgemeester bezoeken van 09.45 tot 10.30 uur de school op het terrein van het asielzoekerscentrum.

Puzzel
In het Burgerjaarverslag 2008 stond een puzzel waarvan de antwoorden in het Burgerjaarverslag waren te vinden. De uitkomst van de puzzel was `Stadsrechten'. Daarnaast moesten deelnemers aangeven waar ze met de burgemeester naar toe wilden en waarom. De juiste oplossing en het leukste idee werden bekroond met de hoofdprijs; op pad met deburgemeester. Ook ontving iedere deelnemer het boekje `Nomen Nescimus. De redding van het kasteel te Coevorden.' geschreven door Gerrit Kleis.