KRO

Bij ons in de BV: De onverschrokken jacht van staatssecretaris Jan Kees de Jager

Uitzenddatum: 10/12/2009

Morgenavond presenteert Jort Kelder alweer de laatste aflevering van dit seizoen Bij ons in de BV, het programma over wat geld waard is. Vanaf 15 maart komt Bij ons in de BV weer terug op Nederland 3 met 10 nieuwe afleveringen. Jort sluit dit seizioen af met de huisarts die verstand heeft van slim beleggen, de grande finale van de ondernemers pitches, de eigenaars van de de Coffee Company en met de man die de onverschrokken jacht op zwart geld heeft ingezet.

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager is te gast over zijn onverschrokken jacht op zwart geld. Enkele jaren geleden reden nog massa´s Volvo's met Thule skiboxen vol met zwart geld naar Zwitserland, inmiddels is het bankgeheim tanende. De Jager stelt de zenuwen van vermogende families danig op de proef door te dreigen hen aan te klagen wegens belastingontduiking. Waarom toch?

Amerika heeft Starbucks, maar in Nederland hebben wij de Coffee Company. Eigenaars "Koffie" Dick de Kock en Rick Bekkema roemen de Italiaanse espresso, maar willen Nederland nu weer massaal aan de filterkoffie brengen.

In de donkere dagen voor kerst neem Jort het op voor de gekrijtstreepte bankiers die het in 2009 zo zwaar hebben gehad. Jort collecteert op de Zuidas voor een `Bonus voor de Bankiers'. De opbrengsten biedt hij aan bankier in ruste Dirk Scheringa.

Verder een interview met Louis Reijtenbagh, de puissant rijke huisarts uit Almelo die miljoenen vergaarde met slimme beleggingen, maar tevens van zwendel werd beschuldigd. Als goed miljardair handelt Reijtenbagh ook graag in kunst en verkocht zijn pronkstuk de Gouden Bocht van de Hollandse meester Berckheyde voor miljoenen aan het Rijksmuseum. Een grappig detail is dat het Rijksmuseum het schilderij bijna kwijt raakte aan de Amerikaanse bank JP Morgan, omdat er nog een lening openstond van Louis Reijtenbagh en de zakenman het schilderij als onderpand had gebruikt. Alle media maakten de afgelopen jaren jacht op deze omstreden zakenman, maar Jort kreeg hem uiteindelijk te pakken.

Tot slot in de laatste aflevering van dit seizoen: de grande finale van de ondernemers pitches. Welke ondernemer met het meest briljante businessidee wordt pitcher van het jaar? Wie krijgt de wildcard? In de Raad van Commissarissen: directeur van het internationale fashionlabel Supertrash Olcay Gulsen, staatssecretaris van financiën Jan Kees de Jager en CEO van Suitsupply Fokke de Jong.

Bij ons in de BV, donderdag 10 december om 21.40 uur bij de KRO op Nederland 3.
En vanaf maandag 15 maart (10x) op Nederland 3.