Gemeente Geertruidenberg


Project `werkmakelaar'

Het zijn roerige tijden op de arbeidsmarkt. Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar werk, maar moeite hebben bij het vinden van een baan. Om deze mensen te helpen en te begeleiden, heeft de gemeente Geertruidenberg per 1 november een werkmakelaar aangesteld.

Wat houdt het project in en wat doet een werkmakelaar?

De gemeente heeft een werkmakelaar ingezet om mensen met een uitkering intensief te kunnen begeleiden bij het vinden van een baan. Dit is een extra mogelijkheid van arbeidsbemiddeling en -begeleiding die aangeboden wordt naast reeds bestaande externe reĂŻntegratietrajecten.

De werkmakelaar houdt zich bezig met het matchen tussen vraag (werkgevers) en aanbod (werknemers) op de arbeidsmarkt. Deze match komt enerzijds tot stand door de behoeften van de werkgevers in de regio in kaart te brengen en hier passende kandidaten bij te vinden. Anderzijds zal er vanuit het arbeidsaanbod gekeken worden naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Wat betekent dat voor u?

Als u tegen problemen aanloopt bij het vinden van een baan, of graag hulp zou willen hierbij, dan kunt u vanaf nu contact opnemen met de werkmakelaar. Indien u zelf geen contact opneemt maar wel beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt, dan kunt u binnenkort een uitnodiging verwachten voor een gesprek.

Contact

Voor het aanvragen van een gesprek met de werkmakelaar, of voor nadere informatie, kunt u vanaf 1 januari 2010 telefonisch contact opnemen met Karin Janssen, telefoonnummer (0162) 579 539 of met uw klantmanager van Sociale Zaken.