Gemeente Harderwijk


Leerlingen planten nieuwe houtwal langs Newtonweg


09/12/2009

Tachtig leerlingen van de basisscholen De Bron uit Frankrijk en School met de Bijbel uit Hierden planten vrijdag 11 december gezamenlijk onder het toeziend oog van wethouder Rob Daamen 1500 bomen en heesters langs de Newtonweg in de wijk Frankrijk. Deze nieuwe houtwal vormt een visuele afscheiding tussen de woonwijk en het nieuwe bedrijventerrein Lorentz III. Op de oorspronkelijke locatie van deze groenzone verrijst de komende jaren nieuwe werkgelegenheid (Lorentz III). Omwonenden hadden de gemeente gevraagd om een vervangende groenvoorziening.

Het buitengebied tussen Harderwijk en Hierden kenmerkt zich door houtwallen tussen weilanden: geheel of gedeeltelijk aan de natuur overgelaten erfafscheidingen van bomen en struiken. De nieuwe houtwal langs de zuidzijde van de Newtonweg, tussen de Zuiderzeestraatweg en de Daltonstraat, gaat bestaan uit o.a. esdoorn, els, krent, brem, hulst, hazelaar, meidoorn, lijsterbes en de botanische roos.

Het planten vindt plaats met de mensen die in samenwerking met de gemeente hebben gezorgd dat er in het gebied tussen Harderwijk en Hierden een nieuwe houtwal kan worden gerealiseerd.


____________________