Gemeente Woerden

Voorlopig advies tv- en radiozenders 2010


10-12-2009
Inwoners van Woerden kunnen reageren op het jaarlijkse voorstel voor de nieuwe zenderindeling voor radio en televisie. Programmaraad Weidegebied inventariseert de reacties en brengt advies uit aan de kabelexploitant.
Het advies beslaat 15 televisiezenders en 25 radiozenders, het zogeheten basispakket. De kabelexploitant is in principe verplicht het advies voor het basispakket uit te voeren. Alleen om zwaarwichtige redenen kan de kabelexploitant hier van afwijken. Ook brengt de programmaraad advies uit voor een pluspakket. Dit advies is niet bindend.

Advies tv-zenders 2010
Basispakket: Nederland 1, 2, 3, RTL 4, RTL 5, SBS 6, VRT 1, VRT Ketnet/Canvas, ZDF, BBC 1, France 2, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic/CNBC, Regio TV Utrecht en lokale omroep Midpoint.

Pluspakket: RTL 7, Net 5, RTL 8, Eurosport, Veronica/Jetix, BBC 2, Nickelodeon/Comedy Central, CNN, TMF, MTV, ARD, Euronews/ Het gesprek, Rai Uno.

Radiozenders 2010
Vergeleken met 2009 zijn de volgende zenders vervallen: Yorin FM, Radio 10 FM en Yuice FM. Advies is City FM Radio ook te laten vervallen. De zenders 100% NL, Kink FM, WDR 3 (Duits) en RFI (Frans) worden toegevoegd aan het advies.

Gevolgen
Jaarlijks advies betekent dat uw tv- of radiopakket jaarlijks kan wijzigen, omdat er een aantal zenders bij komen of verdwijnen. Gevolg is dat u voor nieuwe zenders een nieuwe frequentie op uw toestel moet opzoeken.

Stuur uw reactie op het advies van de programmaraad naar: Gemeente De Ronde Venen, Programmaraad Weidegebied, Postbus 250 in Mijdrecht.

Meer informatie op www.programmaraadweidegebied.nl