Gemeente Schouwen-Duiveland



9 december 2009

GEMEENTE DRAAGT CLUB- EN KLEEDGEBOUW OVER AAN S.V. WIK'57

Stichting De Vospit/sportvereniging WIK'57is officieel eigenaar geworden van het club- en kleedgebouw op sportcomplex De Vospit in Kerkwerve. Onder toeziend oog van de notaris zijn de benodigde handtekeningen gezet en is de akte gepasseerd. Hiermee is de overdracht van dit gebouw door de gemeente aan s.v. WIK'57 een feit!

In het kader van het huidige project privatisering opstallen buitensport heeft, na sportvereniging Renesse in juni 2009, sportvereniging WIK'57 als tweede vereniging het club- en kleedgebouw overgenomen van de gemeente. Na de overdracht van dit gebouw aan de Kerkwerfse sportvereniging volgen de komende maanden de v.v. MEVO/v.v. Zierikzee en de tennisvereniging Bru-Ten in Bruinisse.

Met de voetbalverenigingen Dreischor en Zonnemaire is in verband met hun fusieplannen afgesproken de eerder overeengekomen overdracht van beide gebouwen tijdelijk te "parkeren". Dit om de nieuwe vereniging DZC'09 de gelegenheid te geven haar plannen verder vorm te geven. Zij kunnen hierbij rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente. Met de s.v. ZSC'62 heeft de gemeente geen overeenstemming bereikt over de privatisering van het club- en kleedgebouw. Voor deze vereniging wordt een huurtraject voorbereid.

Met de a.s.v. Brouwershaven wordt gesproken over het renoveren van het bestaande gebouw en het privatiseren hiervan. De gemeente is met de v.v. Bruse Boys in gesprek over het verplaatsen van de voetbalaccommodatie.

De gemeente wil het project privatisering opstallen buitensport in de loop van 2010 afronden.

Woordvoerder

wethouder A. Verseput, tel.(0111) 452 100; (0111) 452 376